Zafer bizimdir

Zafer bizimdir

Zafer bizimdir

 

Giresun’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı 101 törenle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki tören, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çelenk törenin ardından Vali Serdengeçti makamında 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.

MEHMETÇİKTEN DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU

Hükümet Konağı önünde yapılan Zafer Bayramı’nda ise şiirler okundu, halk oyunları gösteri sunuldu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Askeri geçiş törenin de ise dosta güven, düşmana korku mesajı gösterildi.

“KARA ZIPKALILARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Törende konuşan Vali Mehmet Serdengeçti,  “Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere emanet eden kahraman ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. Özellikle bizler tüm Giresun olarak bağrımızdan çıkan 42. ve 47 Gönüllü Alaylarımızla, nam-ı diğer Kara Zıpkalılarımızla ayrı bir iftihar ediyoruz. Gönüllü Alaylarımızın Kahramanları; savaşın en hararetli, en can alıcı noktalarında korkusuzca görev aldılar; tüfekleriyle, yıldırım kamalarıyla, bilek güçleriyle ve önemlisi de inançlarıyla ve imanlarıyla düşmana göz açtırmadılar. Onların bizler için verdiği bu kutlu mücadeleyi asla unutmayacağız. Ruhları şâd olsun” ifadelerini kullandı.