70 liranın altında olmamalı!

70 liranın altında olmamalı!

70 liranın altında olmamalı!

 

İyi Parti Giresun İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu, “Önümüzdeki günlerde hazırlığı yapılan fındık satışının 70 lira altında olmaması için TMO’yu tekrar uyarıyoruz. TMO’nun 70 lira altında yapacağı her satış küçük ölçekli fındık esnafımızı etkileyeceği gibi önümüzdeki sezonda da fındık fiyatlarını etkileyecek ve üreticinin fındığı yok pahasına satmasına sebep olacaktır” dedi.

 

Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) aralık ayı sonu itibariyle almış olduğu fındık satım kararı neticesinde 50 randıman esasına göre 58 liradan satışa çıkarılan fındık nedeniyle fiyatlarının düşüşe geçtiğini, bu kararın da üreticiyi ve küçük ölçekli fındık esnaflarını zora soktuğunu hatırlattı.

 

TMO’nun ikinci bir satış daha gerçekleştirmek için çalışmalar içinde olduğunu belirten Bektaşoğlu, “TMO’nun kime ve neye hizmet ettiğini anlamakta zorluk çekmekteyiz. Halkın yanında olması gereken bir kurumun üreticiyi ve küçük ölçekli fındık esnaflarını hiçe sayması, TMO eliyle yabancı veya yerli birkaç firmaları tekelleştirme operasyonu mu sorusunu akıllarımıza getirmektedir. TMO bu oyundan bir an önce vazgeçmelidir” ifadesinde bulundu.

 

Bektaşoğlu, TMO’nun fındık satacaksa en az 70 lira olarak açıklaması gerektiğini de kaydederek, şunları dile getirdi:

 

“Aynı zamanda TMO’nun 70 lira altında yapacağı her satış küçük ölçekli fındık esnafımızı etkileyeceği gibi önümüzdeki sezonda da fındık fiyatlarını etkileyecek ve üreticinin fındığı yok pahasına satmasına sebep olacaktır. Bu da Giresun ekonomisine zarar vermektedir. Önümüzdeki günlerde hazırlığı yapılan fındık satışının 70 lira altında olmaması için TMO’yu tekrar uyarıyoruz.”