Sanatçılar üreticileri erken hasat konusunda uyardı

Sanatçılar üreticileri erken hasat konusunda uyardı

Sanatçılar üreticileri erken hasat konusunda uyardı

 

 

Trabzon Ticaret Borsası’nın fındıkta kalite ve kazanç için erken hasada karşı başlattığı kampanyaya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, ses sanatçısı Ekin Uzunlar ile oyuncu Seymen Aydın da destek verdi.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun “Fındık bahçesine erken girme, zarar da etme” sloganı ile yaptığı çağrıya ses sanatçısı Ekin Uzunlar, “Sevgili dostlar. Fındık bizler ve sizler için çok önemli bir nimet. Fındık bahçesine erken girme, zarar etme” diyerek katkı verdi.

 

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Seymen Aydın da kampanyaya şu sözlerle destek oldu:

 

“Yarın girecesin fındıklığa hemi! Yarın başlaysın. Olur mi? Açıklama yapdiler da. Hasan emice, Emine abla, Yusuf dayı! La oğlum Ahmet, fındıklığa erken girma. Zarar edersin. Erken hasat zarar getirir. Cebini düşün. Erken girme fındıklığa!”  

 

TTB’nin kampanyası için Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, erken toplamanın üründe kalite kaybına, dolayısı ile 2-3 randıman düşüklüğüne neden olduğunu belirterek, bir ton fındıkta bunun karşılığının yaklaşık 2-3 bin lira zarar olduğunu açıklamıştı.