Fındıkta çocuk işçiliğine izin verilmiyor

Fındıkta çocuk işçiliğine izin verilmiyor

Fındıkta çocuk işçiliğine izin verilmiyor

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik proje kapsamında Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

 

Müdürlükten yapılan açıklamada, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda mevsimlik tarım işlerinde çalışmak üzere Giresun’a gelen vatandaşların okul çağındaki çocuklarına eğitimler verildiği bildirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’nun da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu ziyaret ederek, proje kapsamındaki faaliyetleri gözlemlediğinin aktarıldığı açıklamada, projeyle ilgili şunlar kaydedildi:

 

“Müdürümüz Tosunoğlu, projede görev alan yönetici ve öğretmenlerimizden yapılan etkinlik ve çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Öğrencilerimizin yaptığı etkinliklere katılarak onlarla sohbetler etti.

 

Tosunoğlu, proje kapsamındaki eğitimlerde öğretmenler tarafından çocuklarımıza; akademik eğitim yanında bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında çeşitli ders, oyun ve etkinliklerle eğitim verildiğini dile getirerek, burada yürütülen çalışmalarda çocuklarımıza ailelerinden ayrı kaldıkları zaman dilimlerinde güzel ve verimli zaman geçirmelerinin amaçlandığını belirtti.

 

Müdürümüz Tosunoğlu ziyaretinde öğrencilerin ve öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledikten sonra proje çalışmasında yer alan Giresun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yönetici öğretmenleriyle çocuklarımıza çalışmalarında başarılar diledi.

 

Bu dönemde tarım işçilerine yönelik eğitim öğretim faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda; müdürlüğümüz koordinesinde, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi tarafından, okuma yazma bilmeyen mevsimlik tarım işçilerine yönelik okuma yazma kursu vermek üzere Aksu Mevkiindeki METİP geçici konaklama alanında konteyner sınıf oluşturuldu.”