Proje revize edilerek onay aşamasına geldi

Proje revize edilerek onay aşamasına geldi

Proje revize edilerek onay aşamasına geldi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Adayı Ali Temür, “Karayolları tarafından proje revize edilerek onay aşamasına getirildi. Çalışmalar devam ediyor. Sayın bakanımızın Giresun ziyaretinde gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantısında Çevre Yolu Projesi'ni de görüştük. Projenin onaylanarak yatırım programına alınacağı sözünü kendisinden aldık. Hemşehrilerimiz rahat olsun” dedi.

 

Ali Temür, yaptığı açıklamada, son 20 yılda Giresun'un ulaşım ve altyapısı için toplam 27 milyar lira yatırım yapıldığını belirtti.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, Giresun'un gelişim hızına bağlı olarak ortaya çıkan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve şehri geleceğe hazırlamak için gereken projeleri tek tek hayata geçirdiğini hatırlatan Temür, şöyle devam etti:

 

“AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye, ulaştırma ve iletişim alanında dünyanın gıptayla baktığı bir ülke haline geldi. Bu yatırımlardan Giresun'da payına düşeni alıyor. Bu kapsamda 2002-2022 yılları arasında Giresun'un ulaşım ve iletişim altyapısı için toplam 27 milyar lira yatırım yapıldı. Bu tutarın 10 milyar liralık kısmı devam eden yatırımlar.”

 

Temür, açıklamasında Güney Çevre Yolu’na da değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Geçtiğimiz günlerde bir dizi program için ilimizde ağırladığımız Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, ulaştırma alanında halkımızın merakla beklediği müjdeleri vermişti. Bu kapsamda; Eğribel Tüneli çift tüp olarak hemşehrilerimize hizmet vermeye başlıyor. Giresun merkez dal-çık projesinin ihalesi 7 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştiriliyor. Giresun Balıkçı Barınağı ve Su Ürünleri Merkezi Projesi ise sorunsuz ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Proje inşallah 2025 yılında tamamlanacak. Giresun’umuza kazandırılacak bir diğer önemli yatırım ise Çevre Yolu Projesi'dir. Proje güzergahında bulunan Gülyalı sahil plajından dolayı Ordu Çevre Derneği ile Gülyalı Belediyesi tarafından yapılan itiraz sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilen ÇED olumlu kararı mahkemece iptal edilmişti. Bu kapsamda Karayolları tarafından proje revize edilerek onay aşamasına getirildi. Çalışmalar devam ediyor. Sayın Bakanımızın Giresun ziyaretinde gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantısında Çevre Yolu Projesi'ni de görüştük. Projenin onaylanarak yatırım programına alınacağı sözünü kendisinden aldık. Hemşehrilerimiz rahat olsun. 14 Mayıs'ta nasip olurda milletvekili olarak seçilirsek bu projenin yakın takipçisi olacağız.”