Korkulu rüya sona eriyor! Eğribel Tüneli'nden son durum

Korkulu rüya sona eriyor! Eğribel Tüneli'nden son durum

Korkulu rüya sona eriyor! Eğribel Tüneli'nden son durum

Her biri 5 bin 900 metre olmak üzere çift tüp olarak yapılan ve 11 bin 800 metre toplam uzunluğu ile Türkiye'nin üçüncü uzun tüneli olacak olan Eğribel Tüneli'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

2 bin 200 rakımda bulunan ve özellikle kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşadığı bir çok sürücünün ise tercih etmediği Giresun - Şebinkarahisar kara yolu, bu kış aylarında bile rahatlıkla kullanılabilecek.

VATANDAŞLARIN KORKULU RÜYASI SONA ERİYOR!

1800 metrelik bağlantı yollarını da kapsayan tünel projesinin tamamlanmasıyla sürücülere büyük kolaylık olacak olan Eğribel Tüneli, yol güzergâhını 6,5 kilometre kısaltacak. Yaz aylarında mevcut yola göre zamandan da 25 dakika tasarruf sağlayacak tünel, kışın ise yolda kalan vatandaşların korkulu rüyası olmaktan çıkacak.

EĞRİBEL TÜNELİ'NDEKİ ÇALIŞMALARDA SON DURUM!

Tünelin gelecek ay itibari ile çalışmaların tamamlanacağı aktarıldı.

Tünelde şuanda kapalı olan tüpte radar ve kamera sistemlerinin konulduğu öğrenildi. Elektrik sistemlerinin devreye alınmasıyla otomasyon sistemleri kısa bir süre içerisinde tamamlanacak.

EĞRİBEL TÜNELİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Şuanda kapalı tüpte çalışmaların yaklaşık 2 hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Bunun ardından mevcut tünelin yeniden ulaşıma kapatılarak son rötuşlar yapılacak. 10-15 gün içinde ise tüm çalışmaların bitirilmesi bekleniyor.

Çalışmaların sona ermesiyle yüklenici firma tünelin Karayollarına devrini saplayacak ve açılış için artık gün sayılamaya başlanacak.

BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Eğribel Tüneli ile bağlantı yolları, Doğu Karadeniz’i İç Anadolu ve güney bölgelerine bağlayan Giresun – Dereli – Şebinkarahisar Devlet Yolu üzerinde yer alan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi‘nin mevsim şartlarından etkilenmeden güvenli ve konforlu geçilerek, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu ile kesintisiz trafik akışının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca bölgenin ticaret, ekonomi, sanayi ve turizmine katkı sunacağı ifade ediliyor.

EĞRİBEL TÜNELİ KAÇ METRE?

1.860 metrede başlayan giriş kotu ile yüzde 2,86 eğim ile 1.720 metre kotunda son bulan Eğribel tüneli, 5 bin 900 metrelik çift tüp olarak hizmet verecek.