Sıfır atık projesi yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor

Sıfır atık projesi yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor

Sıfır atık projesi yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor

Giresun Belediyesi, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık" projesini yaygınlaştırmak için çalışmalarına ara vermeden sürdüryor.

Yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında, Giresun Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, okullarda ve Kur'an kurslarında israfın önlenmesi, atık miktarının azaltılması ve atıkların dönüşümünü içeren "Sıfır Atık" konseptini tanımlayan atık yönetimi felsefesi hakkında eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Okullar, kamu kurumları ve kuruluşlarında projenin gerektirdiği işlemler ve uygulamalar hakkında bilgilendirme toplantıları düzenleniyor.

Gerçekleştirilen bu bilgilendirme toplantılarında, atık yönetiminin önemine vurgu yapılarak, her bireyin bu konuda sorumluluk taşıması gerektiği belirtiliyor. Gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında katılımcılara: "Sıfır Atık Projesi ile atık oluşumunu azaltacak, israfı engelleyecek, atıkları kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandıracak ve ekonomiye katkı sağlayacağız. Bu nedenle, çocuklarımızın ve gençlerimizin projeye katkı sağlaması, uygulamaların gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşımaktadır" denildi.