Başkanvekili Yılmaz’dan Bahçeli’ye teşekkür

Başkanvekili Yılmaz’dan Bahçeli’ye teşekkür

Başkanvekili Yılmaz’dan Bahçeli’ye teşekkür

 

Giresun Belediye Başkanvekili Hasan Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Osman Ağa açıklamaları nedeniyle teşekkür ettiğini bildirdi.

 

Başkanvekili Yılmaz, TBMM Grup toplantısında, “Çok şükür bizim mazimizde pek çok imrenilecek Osman vardır. Bunlardan biriside Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakınında bulunan, cesaretiyle nam salmış Giresunlu Topal Osman Ağadır. Osman ağaya iade-i itibar istiyoruz” sözlerinin onur ve gurur verici olduğunu ifade ederek, kendisine Giresunlular adına teşekkür ettiğini belirtti.

 

Yılmaz, “Kahramanlıklarıyla şanı dünyaya nam salmış, Mustafa Kemal Atatürk’ün canını emanet ettiği Osman Ağamız şehrimizin vazgeçilmez kahramanıdır. Kendisine yapılmayan iade-i itibarda yıllardır karayan yaramazdır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli son TBMM Grup toplantımızda bunu açıkça dile getirmiş ve bu iade-i itibarın yapılması için önemli bir adım atmıştır” diyerek, şu açıklamayı yaptı:

 

“Her Giresun ziyaretinde Osman ağamızı mezarında ziyaret eden, onu yad eden, Giresun mitinglerinde on binlerce kişiye ‘Topal Osman Ağanın evlatlarına selam olsun’ diyerek sözlerine başlayan genel başkanımızın çağrısına tüm Giresun halkının da destek olması gerekmektedir.

 

Bilindiği üzere Giresun Belediyesi’nin en önemli projelerinin de bir tanesi 42. ve 47. Alay Parkı projesidir. Bu projelerde şuanda yatırım planlamasına alınmış ve yakın bir zaman içinde başlayacaktır. Ağamızın, Giresunlu gönüllülerin kurmuş olduğu alayları da burada yaşatacağız.

 

Keşap Durağı, Osman Ağa meydanına yapılan ‘Topal Osman ve silah arkadaşları’ anıtımız, Giresun Kalesinde bulunan anıt mezarımızda yapmış olduğumuz çalışmalarda ağamıza ve silah arkadaşlarına yakışır bir şekilde olmuştur.

 

Bu vesileyle Kahraman Yarbay Topal Osman ağamızı ve silah arkadaşlarımızı saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, iade-i itibarının sağlamasında ilk meşaleyi yakan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye de teşekkürlerimi sunuyorum.”