“Çevreci dostlar” köylerde miniklerle buluşuyor

“Çevreci dostlar” köylerde miniklerle buluşuyor

“Çevreci dostlar” köylerde miniklerle buluşuyor

 

Giresun Belediyesi tiyatro ekibi tarafından sahnelenen “Çevreci Dostlar” adlı çocuk tiyatrosu yoğun ilgi görürken köylerde de miniklerle buluşmaya başladı

 

Çocuklara çevre bilinci, genel temizlik ve korona virüs önlemlerinin müzikler eşliğinde eğlenceli bir şekilde aktarıldığı oyuna ilginin beklediklerinden daha fazla olduğunu belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, "Oyunumuza ilgi gerçekten olağanüstü. Her Pazar sahnelenen oyunumuzda salon doluyor bazı vatandaşlarımız salona giremiyor. Bu nedenle oynanan oyunun ardından yarım saat içerisinde hemen ikinci seansı gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

Bu sorunu hafifletmek adına köylerdeki okullara giderek oyunu sahnelediklerini belirten Şenlikoğlu, "Şehir merkezinde ikamet eden hemşehrilerimiz oyunumuzu bir şekilde izleyebiliyorlar ancak köylerde yaşayan hemşehrilerimizin ilaveten ulaşım sorunu oluyor. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak adına oyunumuzu köylerimize ve ilçelerimize götürme kararı aldık. Bu kapsamda oyunumuz ilk olarak Dereli Atatürk İlkokulu ve Çalca Şehit Basri Apaydın İlkokulu'nda sahnelendi. Bu hafta ise Kayadibi Mahallesi ve Sarvan köyünü ziyaret edeceğiz. Buraların ardından yine oyunumuzu sırasıyla merkez köy okullarımıza götürmeyi sürdüreceğiz. Geleceğimizin teminatı minik dostlarımıza yönelik eğitici çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz bu kapsamda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

Şenlikoğlu ayrıca, “Çevreci Dostlar” adlı çocuk tiyatrosunun her pazar günü saat 13.00’da Vahit Sütlaş Sahnesi'nde sergilenmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Belediye Kültür Yayınları Şefi Ali Murat Yılmaz'ın yazıp, Genel Sanat Yönetmeni Özden Aydın'ın yönettiği çocuk tiyatrosunda oyuncular ve teknik ekip ise şu şekilde:

 

Maymun Duygu Aydın, sırtlan Eray Aktaş, kurbağa Ali İlker Pir, anne Nevin Dizdar, baba Fikret Öğüd, çocuk Kardelen Karaçam, sahne amiri Ayşe Gül Çavuşoğlu, ses efekt Ergin Kaçmaz, ışık tasarım Ziya Kostakoğlu, dekor tasarım Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu.