Öztürk: “Yabancı sermayenin gelmesi sağlanmalı”

Öztürk: “Yabancı sermayenin gelmesi sağlanmalı”

Öztürk: “Yabancı sermayenin gelmesi sağlanmalı”

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, “Türkiye'ye yeniden yabancı sermayenin gelmesine imkân sağlayacak bir para ve maliye politikaları dönemine girmemiz lazım” dedi.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faaliyet ve para politikalarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

 

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın sunumundan sonra söz alan komisyon üyeleri görüş ve eleştirilerini dile getirdi.

 

Milletvekili Cemal Öztürk de, pandemiden dolayı bütün dünyanın olağanüstü bir dönem yaşadığını, Türkiye'nin de bu gelişmelerden etkilendiğini söyledi.

 

Merkez Bankasının temel amacının fiyat istikrarını sağlamak olduğunu anımsatan Öztürk, “Fiyat istikrarının kalıcı olarak sağlanması ülke ekonomilerinin temel amacıdır. Son bir yılda gelişmeler bütün hesapları alt üst etti. Bu durum sokağı, yatırımı, kamu ekonomisini, bütçeyi etkiledi” diye konuştu.

 

Öztürk, Merkez Bankasının piyasayı gözleyip rasyonel bir karar alması gerektiğini, bütçe açığının maliye politikaları açısından da değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Merkez Bankasının yeni yönetimine güvendiğini dile getiren Öztürk, Naci Ağbal'ın acı da olsa gerçekleri kabul edip ilgililere ve karar mekanizmalarına bunları götüreceğine inandıklarını vurguladı.

 

Piyasanın güvenini kazanmanın önemine dikkati çeken Cemal Öztürk, “Bütün mesele piyasanın yeniden güvenini kazanmak. 'Güven' anahtar kavram, sermaye ürkek, sermayenin güvenini kazanıp tekrar Türkiye'ye yeniden yabancı sermayenin gelmesine imkân sağlayacak bir para ve maliye politikaları dönemine girmemiz lazım” dedi.