Uzunalioğlu: Herkes Giresun’a acıyarak bakıyor

Uzunalioğlu: Herkes Giresun’a acıyarak bakıyor

Uzunalioğlu: Herkes Giresun’a acıyarak bakıyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, 8 ay sonra yapılacak olan genel seçimlerde CHP’nin ‘Millet İttifakı’ ile birlikte iktidar olacağını ve Giresun’un Güney Çevre Yolu Projesi başta olmak tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağını ifade etti.

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu ve Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş parti il binasında düzenledikleri ortak basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundular.

 

İl Başkanı Uzunalioğlu’nun gündeminde, son meclis kararıyla Giresun Belediyesine alınacak olan 25 sözleşmeli işçi konusu vardı. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun 2019 mahalli idareler seçimleri öncesi işbaşına gelmeleri durumda “Giresun Belediyesinden bir işçiyi dahi işten çıkartmayacağız” yönündeki açıklamalarını hatırlatan İl Başkanı Uzunalioğlu, bugüne kadar Giresun Belediyesinden 100’ü aşkın kişinin türlü sebeplerle işten çıkartıldığını, bu karşılık Giresun Belediyesi tarafından 16’sı eğitmen olmak üzere 25 sözleşmeli işçi kadrosu açıldığını kaydetti.

 

“AKARYAKITA BİR HAFTA İÇİNDE 3 KEZ ZAM GELDİ, DÖRDÜNCÜSÜ YOLDA”

 

Uzunalioğlu, akaryakıt fiyatlarına son bir hafta içerisinde 3’üncü kez zam yapıldığı, 4’üncü zammın ise yolda olduğunu belirterek, “Akaryakıta yapılan her zaman iğneden ipliğe her şeye yansımaktadır. Geçen sene 1 lira olan bir ürünün fiyatı şu anda 3 lira. Her şeye yüzde 300 zam yapıldı. Gelinen noktada AKP zam şampiyon olurken, vatandaş küme düşürüldü” şeklide konuştu.

 

“HERKES GİRESUN’A ACIYARAK BAKIYOR”

 

Uzunalioğlu, Giresun’a herkesin acıyarak baktığını savunarak, “Yazık bu şehre, yazık Giresun halkına. Giresun’un kaderi beceriksiz ve basiretsiz insanların insafına bırakılamaz. Her gittiğimiz yerde Giresun’a herkes acıyarak bakıyor. CHP 25 il başta olmak üzere tarafsız yapılan tüm anketlerde birinci parti çıkmaktadır. 8 ay sonra yapılacak olan seçimlerde CHP iktidar olacak ve Giresun’un tüm sorunlarını çözüme kavuşturacak ve yapılamayan projeleri yapacaktır. Bu şehre gereken değer verilecektir” diye konuştu.

 

BASIN YASASINA TEPKİ

 

Milletvekili Necati Tığlı’nın gündeminde ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti ve MHP tarafından çıkartılmak istenilen yeni basın yasası vardı. AKP’nin seçimler öncesi herkesi susturmaya çalıştığını ifade eden Tığlı, “Çok tehlikeli sular bunlar. AKP ve MHP sosyal medya aracılığıyla insanların haber almasını susturmaya çalışıyor. CHP olarak bu yasının geçmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. CHP olarak çıkartılmak istenilen basın yasasına hayır diyoruz” dedi.