Giresun'a Sağlık Alanında Büyük Yatırım Müjdesi

Giresun'a Sağlık Alanında Büyük Yatırım Müjdesi

AK Parti Milletvekili Ali Temür'den Giresun'a Sağlık Alanında Büyük Yatırım Müjdesi

Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun'a yönelik yapılan yeni sağlık yatırımlarını duyurdu. Temür, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Girişimsel Radyoloji Anjiyo lisansının alındığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından lisansın alındığını belirten Temür, bu yeni birimle birçok üst düzey tedavinin hastanede gerçekleştirileceğini ifade etti.

Girişimsel Radyoloji Anjiyo sayesinde kanserli hücrelerin yok edilmesine yönelik çeşitli radyolojik uygulamaların, myom embolizasyonu, varikosel tedavisi, diyaliz fistül tıkanıklıklarının açılması gibi birçok üst düzey tedavinin Giresun'da yapılabileceğini belirten Temür, bu gelişmenin hastaların il dışına gitmeden tedavilerini alabilecekleri anlamına geldiğini vurguladı.

Ayrıca Temür, Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin A2 sınıfına yükseltildiğini de açıkladı. Bu yükseltme ile hastanenin bünyesine dahiliye, genel cerrahi, kadın hastalıkları ile doğum ve çocuk hastalıkları poliklinikleri olmak üzere dört branştan her birinden en az altı uzman doktorun bulunduğu bir hastane haline geldiğini belirten Temür, il dışına sevk edilen hastaların azalacağını ve tedavilerin hastanede sağlanacağını ifade etti.

Temür ayrıca, Görele Devlet Hastanesi'ne 40 yatak kapasiteli ek bina yapılacağını da sözlerine ekledi. Bu gelişmelerle birlikte Giresun'daki sağlık altyapısının önemli ölçüde güçlendirileceği belirtiliyor.