Doktor eksikliği giderilecek

Doktor eksikliği giderilecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Tirebolu İlçe Başkanı Yaşar Dikmen, Tirebolu Devlet Hastanesi’ne 7’si pratisyen 2’si de uzman olmak üzere 9 doktorun atamasının yapıldığını belirtti.

Doktorların kısa zaman içinde Tirebolu’ya geleceğini bildiren Başkan Dikmen, kamuoyunda çıkarılan spekülasyonların yersiz olduğuna değinerek, şunları dile getirdi:

“Hastanemizden giden doktorlar var. Bunların kimisi eş durumundan, kimisi de tayinlerini istediği için gittiler. Giden doktorların yerine atama yapılabilmesi için ilgili bakanlıktan kadro açılması gerekiyor. Biz, bu kadro açılma işini çözüme kavuşturduk ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız istişareler sonucu, ilçemiz hastanesine 7’si pratisyen ve 2’si de uzman olmak üzere toplam 9 doktorun kadrolarını ihdas ettirdik. Bu ay içinde atamaları yapılacak olan doktorlarımız en kısa zamanda ilçemize gelerek göreve başlayacaklar.”

Tirebolu Devlet Hastanesi’ne tayinleri yapılan uzman doktorlardan birisinin ortopedi ve diğerinin de kadın doğum uzmanı, geriye kalan 7 hekimin de pratisyen olduğu kaydedildi.