Giresunlu Cansu dünya üçüncüsü

Giresunlu Cansu dünya üçüncüsü

Giresunlu Cansu dünya üçüncüsü

Bayanlar 45 kiloda mücadele eden Milli sporcumuz Cansu Bektaş, üç bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu. Giresunlu Cansu'ya artık bu şehrin sahip çıkması gerekiyor.

Suudi Arabistan’ın Riyad şehrindeki Prens Faysal Bin Fahd Olimpiyat Kompleksinde Pazartesi günü başlayan organizasyonda Bayanlar 45 kiloda mücadele eden Milli sporcumuz Cansu Bektaş, üç bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu. Sporcumuz koparmada 75 kiloluk kaldırışıyla bronz, Silkmede 87 kilo ile bronz, toplamda da elde ettiği 162 kiloluk dereceyle bronz madalya kazandı ve Dünya Üçüncüsü oldu. Sporcumuza Madalyasını Federasyon Başkanvekili Ömer Öztürk verdi. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü Dünya Şampiyonasında 3 bronz madalya kazanan Cansu Beştaş’ı, antrenörlerini ve kulübünü tebrik etti.

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Giresunlu Cansu başarılarına Arabistan’ta bir yenisi daha eklerken, O’na bu yolda gereken desteğin verilmemesi şaşırtıyor. Birçok zorlukların üstesinden gelerek bu başarılara imza atan Cansu, Konya’da okuyor. Senelerce hizmet ettiği Giresunspor’dan ayrıldıktan sonra iş için çalmadığı kapı bırakmayan ancak tüm kapılar yüzüne kapanan Talat Bektaş’ın kızı olan Cansu’ya artık bu şehrin sahip çıkması gerekiyor. Milli halterci Cansu’nun babası Talat Bektaş; “Kızıma daha iyi şartlarda spor yaptırmak istiyorum. Onun elde ettiği başarılar, kazandığı altın, gümüş ve bronz madalyalar beni ve ailemi çok mutlu ediyor ancak elimizden Cansu’ya daha iyi şartlarda spor yaptırma imkanı maalesef gelmiyor” ifadelerini kullandı.