Giresun’daki yol şehitleri unutulmayacak!

Giresun’daki yol şehitleri unutulmayacak!

Giresun’daki yol şehitleri unutulmayacak!

Giresun'un Dereli ilçesinde, Şebinkarahisar ilçesine bağlanan eski yol üzerinde bulunan Şehitler Geçidi Şehitler Mezarlığı, için ilk adım İl Özel İdaresi tarafından atıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, Genel Sekreter Yardımcısı Erdem Kılavuz ile birlikte önceki gün Şıhobası’ndaki mezarlık alanında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından bölgede yapılacak olan çalışmalardan bahseden Erener,  mezarlık alanının etrafının duvarla çevrileceğini, ayrıca çeşme, namazgah ve anıt kitabenin bu alan içerisinde yer alacağını belirtti.

Erener, Şıhobası’ndaki şehitler mezarlığıyla ilgili, "İlimiz Dereli ilçesi Şıhobası Yaylası içinde kalan ve Şebinkarahisar ilçemize bağlanan eski kadim yol üzerinde bulunan Şehitler Geçidi Şehitler Mezarlığını ziyaret ettik. Bu mezarlık, 18. yüzyılda buradan geçen kervanlara gayrımüslim çetelerce yapılan saldırılarda vefat eden 'yol şehitleri'ne ait. Bu mezarlık, bizim için çok önemli. Bu nedenle düzenleme çalışmalarına başladık” bilgisini paylaştı.