Din görevlilerine zekatın önemi anlatıldı

Din görevlilerine zekatın önemi anlatıldı

Din görevlilerine zekatın önemi anlatıldı

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda farkındalık oluşturmak ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Giresun İl Müftülüğü ev sahipliğinde “Zekat Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. 

 

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantı İl Müftüsü Ramazan Topcan’ın açılış konuşmasıyla başladı. 2022 yılı bilgilendirme toplantısına Türkiye Diyanet Vakfı Zekat Müdürü Yavuz Kocamış konuşmacı olarak katıldı.

 

Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıda zekat organizasyonu hakkında bilgi veren Yavuz Kocamış, “Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” projesinin önemine değindi.

 

Zekatın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında TDV ve din görevlilerinin yapacakları çalışmaların önemine dikkat çeken Kocamış, “Zekatın yerine getirilmesi hususunda görevlilerimizin vatandaşlarımıza rehberlik etmesi gerekmektedir. Gerek müftülüklerimizin gerekse vakfımızın yürüttüğü hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaştırılmasında sosyal medya çok önemli bir araçtır. Bu konuda yapılacak paylaşım ve takipler de önem arz etmektedir” dedi.

 

Kocamış, önceki yıllarda TDV aracılığıyla toplanan zekatların kullanıldığı hizmetlerle ilgili de bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu. Toplantıya merkez ve 15 ilçeden din görevlileri katıldı.