ŞAMPİ….

ŞAMPİ….

ŞAMPİ….

 

TFF 1. Ligde sezonun bitimine bir hafta kala Süper Lig ateşini iyice yakan GZT Giresunspor, 33’üncü haftanın kritik maçında küme düşme hattındaki rakibi Akhisarspor’u 3-0 gibi net bir skorla yenerek, ikili averaja göre ikinci sıradaki yerini korumayı başardı. Akhisarspor da bu mağlubiyetle ikinci lige düştü.

 

Ligin 33’üncü haftasında kendi evinde Akhisarspor’u ağırlayan yeşil beyazlılar, rakibi karşısında güzel bir oyunla farklı galibiyet alarak, Süper Lig ateşini yaktı.Şimdi tüm gözler son haftada yapılacak maçlara çevrildi. Zirvede 67’şer puanla ilk 3 sırayı paylaşan 3 takım da son hafta maçlarını dış sahalarda yapacak. İkili ve üçlü averaja göre ilk sırada bulunan Adana Demirspor, İzmir’de Menemen’in konuğu olurken; ikinci sıradaki Giresunspor da, İstanbul’da Tuzlaspor’un rakibi olacak. Üçlü averaja göre en kötü pozisyonda olan Samsunspor da, Adanaspor ile oynayacak. Bu maçlarda alınacak sonuçlar takımların kaderini çizecek ve 3 takımdan ikisi doğrudan Süper Lige çıkacak.

 

Maçta ortaya tempolu bir futbol koyan ev sahibi Giresunspor, perdeyi açan golü 14’üncü dakikada Traore’nin vuruşuyla buldu ve stresten erken kurtuldu. Bu dakikada sağ kanattan geliştirilen atakta Hayrullah’ın kaptan Eren Tozlu’ya çıkardığı topu, bu oyuncu kale içine ortaladı, yerde yatarak topa müdahale eden Traore, yakın mesafeden ilk golü kaydetti. Kümede kalma yolunda az da olsa ümidi bulunan ve bu nedenle oyuna asılan Akhisar karşısında hareketli ve ofansa dönük futbolunu sürdüren Giresunspor, 36’ncı dakikada bu kez sol kanattan Nalepa ile geliştirilen atakta, bu oyuncunun kaleye vurduğu top Akhisar defansından döndü, 18 yayı üzerinde topla buluşan Balde, nefis bir aşırtma vuruşla skoru 2-0 yapan golü atmakta güçlük çekmedi.

 

Karşılaşmanın ilk yarısı bu golle 2-0 kapanırken; ikinci yarıda da oyun üstünlüğünü sürdüren ve bol bol oyuncu değişikliği yapan GZT Giresunspor, bu yarıda sadece bir gol bulabildi. Maçın 68’inci dakikasında güzel verkaçlarla atağa kalkan orta saha oyuncusu Nalepa, Akhisar defansının da hatasını değerlendirerek, attığı şık golle maçın skorunu tayin eden isim oldu.

 

Maçı 3-0 gibi farklı bir skorla kazanan GZT Giresunspor, ligde son haftaya girilirken; ikinci basamaktaki yerini de korumuş oldu.