Çotanaklar’dan 6 puanlık zafer!

Çotanaklar’dan 6 puanlık zafer!

Çotanaklar’dan 6 puanlık zafer!

 

Spor Toto 1. Ligde zirvede bulunan Giresunspor, 27’nci hafta maçında deplasmanda en yakın takipçisi Samsunspor’u, sonradan oyuna giren Traore’nin altın değerindeki golleriyle 2-0 yenerek, liderliğini sağlama aldı. Samsun’da oynanan Karadeniz Derbisinde ev sahibi ekibin sahada 9 kişi kalmasını çok iyi değerlendiren Giresunspor, buradan aldığı 2-0’lık galibiyet ve 3 puanla, son 3 maçlık yenilgisini de unutturdu.

 

Karşılaşmaya her iki takım da temkinli çıkarken; zorlu mücadelenin ilk yarım saatlik bölümü genelde orta sahada geçti. Birbirinden çekinerek oynayan her iki takım da ilk 45 dakikada pozisyon bulmakta zorlanırken; ev sahibi ekibin 32’nci dakikada Savicevic’le gerçekleştirdiği kaleyi bulan ilk şut denemesinde tecrübeli kaleci Tolgahan, tehlikeyi iki hamlede etkisiz hale getirdi. Konuk ekip Giresunspor maçtaki ilk ve son kornerini bu yarıda kullandı, ancak sonuç alamadı. Mücadele gücü vasatı aşmayan ilk yarı başladığı gibi golsüz kapandı.

 

Ev sahibi ekibin topa daha çok sahip olduğu mücadelede 49’da Gökhan vurdu, Tolgahan yatarak kurtardı. 59’daki Samsun atağında bu kez defansı gole izin vermedi. 64’de yine Gökhan’dan gelen şut denemesinde top direğin dibinden auta gitti.

 

Lider Giresunspor ilk tehlikeli atağını 68’de yaparken, Hüsamettin’in kale içine ortaladığı top Samsun defansına çarparak Balde’ye geldi, golcü oyuncu bu pozisyonda önündeki topu üstten auta yolladı. 72’nci dakikada Tolgahan’ın eliyle ileriye gönderdiği topu kapan Erol Can takımını atağa kaldıracağı sırada Kerem Can Akyüz’ün sert müdahalesiyle yerde kaldı, orta hakem Öztürk, direkt kırmızı kartını çıkardı ve bu dakikada Samsun sahada 10 kişi kaldı.

 

Sahada bir kişi eksik kalan ev sahibi ekip bocalamaya başlarken; 79’uncu dakikada bu kez Kubilay’ın, Hüsamettin’e yaptığı sert hareket sonrasında bir kişi daha eksildi ve iyice dağıldı. Bu pozisyonda hakemlere aşırı itirazlarda bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da kırmızı kartla tribüne yollandı.

 

Rakibinin sahada 9 kişi kalmasını fırsat bilen Giresunspor, 90’da Gökhan’ın yerden vuruşunu günün başarılı ismi Tolgahan ile bertaraf ettikten sonra, 90+1’de kaptan Eren Tozlu’nun hazırladığı pozisyonda oyuna yeni giren Traore’nin vuruşuyla 1-0 öne geçti. Bu dakikada Milinkovic’in şık pasında topla buluşan Balde çaprazdan vurdu, kaleci Nurullah’tan dönen topu Traore yakın mesafeden Samsun defansına da çarptırarak ağlara gönderdi. Bu golle tamamen dağılan ve defans güvenliğini de kaybeden Samsunspor, 90+6’da kalesinde ikinci golü de gördü ve bir anda maçın kahramanı olan Traore, gerilerden aldığı topla rakip kaleye indi, sağ çaprazdan nefis bir plaseyle ters köşe yaparak, mücadelenin skorunu belirleyen golü attı: 2-0.

 

Maç bu sonuçla biterken, puanını 56’ya çıkaran Giresunspor, liderliğini iyice pekiştirirken; taraftarlarını da sevince boğdu. Lider Giresunspor, 28’inci hafta milli aradan sonra evinde 47 puanlı İstanbulspor’u konuk edecek. Bu maç 3 Nisan Cumartesi günü saat 16’da başlayacak.