Yılmaz ‘Giresun Kurultayı’ çağrısını yineledi

Yılmaz ‘Giresun Kurultayı’ çağrısını yineledi

Yılmaz ‘Giresun Kurultayı’ çağrısını yineledi

 

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Giresun’un sorunlarının çözümü için Giresun Kurultayı’nın biran önce toplanması gerektiğini belirtti.

 

Yılmaz, Giresun İl Genel Meclisinin şubat ayı toplantıları öncesinde gündem dışı söz alarak Giresun Kurultayı ile ilgili düşüncelerini aktardı.

 

“20 yıllık AKP iktidarı için yolun sonu görünüyor. Bundan sonra bize düşen, Giresun’u yeni bir iktidara, yani Millet İttifakı iktidarına hazır hale getirmektir. Yeni bir Giresun konseptini, yeni bir Giresun’u nasıl şekillendireceğimizi, önceliklerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini, tüm Giresunluların tek bir ağızdan nasıl seslendirebileceğini yani kısaca bir Giresun Acil Yatırım Rehberini bugünden hazırlamak zorundayız” diyen Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Tüm bunlar için atılacak ilk adım, daha önce de gündeme getirdiğimiz Giresun Kurultayı’nın mutlaka toplanmasıdır. Giresun şehri için ilk hedefin de her zaman önerdiğimiz gibi Güney Çevre yolu Projesi’nin en az 5 kilometre derinlikte ve çıkışı Armelit’ten öteye atılarak yapılması sağlanmalıdır. Ancak o zaman Giresun halkı demir parmaklıkları ortadan kaldırıp, geçmişindeki gibi Karadeniz ile kucaklaşıp, yeniden bir deniz şehri olabilecektir.

 

AKP iktidarının 20 yıldır patinaj yaptırdığı hatta komşularının çok gerisine düşürdüğü Giresun’umuzun acil çözüm bekleyen sorunlarını, projelerini ve söylemekten dilimizde tüy biten çözüm önerilerimizi yaklaşan seçim döneminde yeniden hatırlatmayı ve yeni iktidarımıza sunmayı çok önemli bir görev sayıyoruz. Bizim de CHP olarak başını çekeceğimiz bu iktidara sunacağımız Giresun raporunun önemli başlıklarını şimdiden halkımızla paylaşmaktan ayrıca onur duyuyoruz.”

 

Yılmaz, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlüklerinin kapatılarak güçlendirilmiş il müdürlüklerinin kurulması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, yapılması gerekenleri de şöyle açıkladı:

 

KALKINMA İÇİN ULAŞIM STRATEJİSİ: Doğu bağlantısı yani İran Kapısı için Tirebolu-Torul Karayolu İyileştirmesi ve Demiryolu Bağlantısı.

 

Giresun-Dereli-Sivas ve Mersin Limanı bağlantısı Akdeniz Kapısı için karayolu iyileştirmesi. Eğribel Tünelinin tamamlanması ve Pınarlar Tüneli ihalesi.

 

FINDIK: Giresun kaliteye en az yüzde 10 taban fiyat farkı ile pozitif ayrımcılık. Dolara endeksli taban fiyatı ve TMO elindeki fındığın bu yıl için en az 4 dolardan satılması. Yani 61 liralık satışın mutlaka engellenmesi . Dördüncü Fındık Şurasının yeniden Giresun’da toplanması.

 

LİMAN: Siyasetçilerin yap –boza çevirdikleri Giresun Limanının sadece bir yük limanı değil, yıllardır önerdiğimiz gibi Ro Ro seferi ve turizm amaçlı kruvaziyer gemi yanaşması sağlanarak faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ: AKP iktidarında 10 yıl önce yıkılan Sokakbaşı Kültür Sitesinin yerine hala yapılamayan, Atatürk Lisesi önünde yeri yetersiz ve yanlış olan kültür merkezi projesinin, başta Mimarlar Odası, Turizm Tanıtma, Çevre Kültür Dernekleri gibi sivil toplum kuruluşlarının önerileri dikkate alınarak yeni yerleri belirlenmelidir.

 

İKİSU PROJESİ: 50 yıl önce ilk Annakkaya’da planlanan,20 yıldır AKP iktidarında yapılamayan ve HES’e kurban edilen, bugünlerde Giresun Belediyesinin adını değiştirerek yeniden lansmana çıkardığı ve DSİ’nin yapacağı eski adıyla İkisu İçme Suyu projesinin hızla gerçekleştirilmesi.

 

DİĞERLERİ: Giresun Adası, Gedikkaya ve Giresun Kalesinin turizm içindeki konumunun güçlendirilmesi. Turizm, çevre ve madencilik faaliyetlerinin çalışma alanlarının tespit edilerek turizm lehine bir master plan ortaya konmalıdır.

 

Sisdağı yaylası yolunun tamamlanması. Bulancak- Aydındere yolunun bitirilmesi. Yağlıdere Gölyanı obası  projesi ve yolunun tamamlanması. Espiye Zefre -Alucra tarihi inanç turizmi projesinin hayata geçirilmesi.

 

Giresun Kurultayı ile ortaya konacak daha pek çok projenin yaşama geçirilmesi için gelecek Millet İttifakı iktidarında görevimiz ne olursa olsun Giresun için tüm gücümüzle çalışacağımıza söz vermeliyiz. Biz CHP Grubu olarak Giresun halkına bu konuda söz veriyoruz.”