Kuvayı Milliyeci müftüye anma

Kuvayı Milliyeci müftüye anma

Kuvayı Milliyeci müftüye anma

 

 

Milli Mücadele Kahramanlarından Müftü Ahmet Necmettin Efendi için Tirebolu’da bir anma programı düzenlendi ve Kurucakale Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

 

TİRDEF tarafından organize edilen programa Tirebolu Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aydın da katıldı.

 

1858’de doğup 1933’de ölen Kuvayı-ı Milliyeci Müftü Ahmet Necmettin Efendi için Tirebolu’nun Hamam Mahallesi’nde bulunan mezarı başında gerçekleştirilen anma programına, TİRDEF Tirebolu Sorumlusu Sedat Akyıldız ile yönetim kurulu üyeleri Emin Uğur ve İdris Aydın’ın yanı sıra Tirebolu Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aydın da iştirak etti.

 

Katılımcılar, Milli Mücadele Kahramanlarından Müftü Ahmet Necmettin Efendi’nin Kurucakale Mezarlığı’ndaki kabri başında dualar okuyup, kendisini şükran ve minnetle andılar.

 

TİRDEF Genel Başkanlığı’nın düzenlediği anma programı, ilçe kamuoyunda takdirle karşılanırken; 1930 yılında ebediyete göç eden Tirebolulu Müftü Ahmet Necmettin Efendi, Milli Mücadelede verdiği fetvalarla dikkat çekmiş ve bu yüzden ünlü din adamı Kuvay-ı Milliyeci olarak tarihe geçmişti.