Giresun’dan Şırnak’a Gönül Köprüsü

Giresun’dan Şırnak’a Gönül Köprüsü

Çotanak Off Road Kulübü, terörden temizlenmiş Doğu ve Güneydoğu illeriyle Giresun arasında ‘Gönül Köprüsü’ kurmaya devam ediyor. Çotanak Off Road Kulübü, Diyarbakır ve Siirt illerinden sonra Şırnak ilinde 5 günlük bir etkinlik programına imza atacak. Çotanak Off Road Kulübü, TÜGVA Giresun ve TÜGVA Şırnak işbirliğinde, Şırnak Valisi Cevdet Atay,  Cizre Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir ve İdil Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Anış Adıgüzel’iin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu organizasyona İstanbul, Ankara, Düzce, Antalya ve Trabzon’dan da Off Roadcular katılacak. Çotanak Off Road Kulübü Başkanı Akın Aras, TÜGVA Giresun İl Başkanı Mümtaz Aydın ve Organizasyon Koordinatörü TÜVGA Piraziz İlçe Temsilcisi Emre Uçan ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, Çotanak Off Road ve TÜGVA Giresun İl Temsilciliğinin Şırnak ile Giresun arasında bir gönül köprüsü kuracağını kaydetti.

Çotanak Off Road Kulübü olarak 22 Ağustos 2020 Giresun sel felaketi ve 2021 Kastamonu sel felaketi ile topluma dokunmaya ve insanların yardımına koşmaya başladıklarının altını çizen kulüp başkanı ve aynı zamanda AK Tirebolu Belediye Başkan aday adayı olan Akın Aras, kulüp olarak asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremde de gönüllü olarak lojistik görevinde bulunduklarını söyledi. Diyarbakır ve Siirt illerinden sonra Şırnak ilinde de TÜGVA ile işbirliğinde bir Off Road etkinliği gerçekleştireceklerini kaydeden Aras, Şırnak’ta Off Road araçlarıyla şehir turu atacaklarını, terörden temizlenen Cudi ve Gabar Dağı’na çıkacaklarını, Cehennem Deresi’nde kamp kuracaklarını, Cizre’de bir gösteri parkuru gerçekleştirerek, üniversite gençliğiyle bir söyleşi yapacaklarını ifade etti. Aras, Doğu ve Güneydoğu halkının 7’den 77’ye misafirperver olduklarının altını çizerek, o bölgedeki insan ve çocuklara dokunmanın büyük bir mutluluk olduğunu sözlerine ekledi.

OFF ROAD ARAÇLARI TÜRK VE FİLİSTİN BAYRAKLARIYLA SÜSLENECEK

TÜGVA Giresun İl Başkanı Mümtaz Aydın ise Şırnak’ta gerçekleştirilecek olan etkinlikte İsrail tarafından Gazze halkına uygulanan soykırıma da dikkat çekileceğini kaydetti. Filistin halkının yanında olduklarını ifade eden Aydın, Şırnak ve Cizre’de gerçekleştirilecek olan Off Road şehir turlarında araçlara Filistin bayrağı da takılacağını kaydetti. Aydın, terörden temizlenmiş il ve bölgelere yönelik bu tür organizasyon düzenleyen Çotanak Off Road Kulüp Başkanı Akın Aras ve kulüp üyelerine teşekkür etti.

TÜGVA Piraziz İlçe Temsilcisi Emre Uçan da 28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında 7 gün sürecek etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:

"28 Kasım Salı günü 20 off-road aracı Giresun'dan hareket ederek Şırnak'a ulaşacak, farklı illerden de tırlarla off-road araçları gelecek. 60 kişilik ziyaretçi ile toplamda 165 kişi olacağız. 29 Kasım Çarşamba günü Gabar Dağı bölgesindeki Kasrik köyünde köy okulu ziyaret edilecek, off-road araçlarıyla çocukları gezdireceğiz. Sonrasında petrol sahasını gezeceğiz. Gabar Dağı zirvesinde kamp ateşi yapacağız. Şırnak merkezde Filistin bayraklarıyla gezeceğiz. Üniversitede doğa sporları ile ilgili söyleşi gerçekleştireceğiz."

Uçan, 30 Kasım Perşembe günü Cehennem Deresinde program yapacaklarını aktararak, burada gece konaklamalı kamp yapacaklarını kaydetti.

Cudi Dağında 1 Aralık Cuma günü Cuma namazını kılıp şehir merkezinde off-road araçlarının sergilenmesi yapacaklarını dile getiren Uçan, 2 Aralık Cumartesi günü Cizre merkezde off-road parkurunda bir yarış düzenleyecekleri bilgisini verdi.