Başkan Takır’dan iddialara yanıt

Başkan Takır’dan iddialara yanıt

Başkan Takır’dan iddialara yanıt

 

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, “Belediyemize zarar getirecek en ufak bir harcamanın ve karşılığı olmayan bir projenin içinde olmadık. Belediyemizi milyonlarca lira zarara uğratacak hayali ihaleler ve hizmet alımlarına sebebiyet vermedik. Muhasebemiz son derece şeffaf bir durumda olup bir toplu iğnenin bile hesabını verecek durumdadır” dedi.

 

Takır, son günlerde bazı çevreler ve kişilerce belediye hakkında, “Geldiklerinden bu yana meydan projesinden başka bir şey yapılmadığı, borçlarının ise 100 milyon lirayı aştığı” yönünde iddialarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

 

Tirebolu’ya yapılan hizmetleri ilçe halkının takdirine sunduklarını dile getiren Takır, “Belediyeyi 60 milyon lira borç ile aldığımızı beyan edip bu borcun 110 milyon liraya çıktığı iddia edilmektedir. Bu söylem; bir önceki belediye yönetiminden kalan rakamı doğru ifade etmemekle birlikte gerçek rakamları aleni bir şekilde çarpıtmaktadır” diyerek, borç ve projelerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

“İller Bankası borçlarının ve çeşitli bankalardan alınan borçların yapılandırılması 10 milyon lira civarında bir ek borç çıkarmıştır. 10 milyon lira da derin deşarj projesinin devamında gelen hak edişe ödenmiştir.  Şu anda belediyemize içme suyu kuyularında bulunan su pompalarından kaynaklı 1 milyon liraya yakın elektrik borcu fatura edilmektedir. Elektriğe gelen bu aşırı zamlardan sonra su ücretlerinden aldığımız rakam çıkan bu faturanın yarısını bile karşılamamaktadır. Kısa bir özetle bugünkü hesaplar üzerinden elektrik giderleri için aylık 600 bin lira açık versek 3 yılda bu açık sadece 20 milyon liraya karşılık etmektedir. Tüm gelirlerimiz toplandığında bu mevcut giderimize yetmemektedir. Bundan dolayı da sigorta ve vergi giderlerimizi ödeyememekteyiz. 

 

Ayrıca görev başında bulunduğumuz yaklaşık 4 yıllık süre zarfı içerisinde geriye dönük ödemesini gerçekleştirdiğimiz çeşitli borçlarımızı ve bu zamana kadar yapmış olduğumuz hizmet kapsamındaki harcamalarımızı bu hesaplamalardan ayrı tutmaktayız. Tüm hesaplamalar yapıldıktan sonra kurumumuzun güncel borcu 67,5 milyon liradır.

 

Görev yaptığımız süre içerisinde harcadığımız her kuruşun hesabını yaparak, her kuruşun değerini bilerek yatırımlarımızı özenle seçtik. Belediyemize zarar getirecek en ufak bir harcamanın ve karşılığı olmayan bir projenin içinde olmadık. Belediyemizi milyonlarca lira zarara uğratacak hayali ihaleler ve hizmet alımlarına sebebiyet vermedik. Muhasebemiz son derece şeffaf bir durumda olup bir toplu iğnenin bile hesabını verecek durumdadır.

 

Bizim sevdamız; yeni nesil belediyecilik anlayışı ile insanların yaşamaktan mutlu olduğu, kendilerini güvende hissettiği, kabiliyetlerini geliştirebildiği, çocuklarını geleceğin dünyasına hazırladığı; Tirebolu’muzu 21. Yüzyılın çağdaş kent yapılanmasının en güzel ve seçkin örneklerinden biri yaparak, tüm paydaşlarımızın gereksinim ve memnuniyetini dengeli bir şekilde sağlayıp, vatandaş memnuniyetini esas alan, çalışanını koruyan, güler yüzlü ve çözüm odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüp, Tireboluluların refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltmek amacı ile hizmetlerimizi sürdürmek üzerinedir.”