BÖYLE ŞANSSIZLIK OLMAZ

BÖYLE ŞANSSIZLIK OLMAZ

BÖYLE ŞANSSIZLIK OLMAZ

 

Son haftaların formda ekibi Giresunspor, ligin 10’uncu haftasında zorlu Gaziantep deplasmanında çok yaklaştığı galibiyeti, uzatma bölümlerinde kendi kalesine attığı golle kaçırdı ve bu maçtan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Bir hafta önce evinde Rizespor’u 2-0 yenerek büyük moral bulan ve Gaziantep deplasmanına 3 puan için giden yeşil beyazlılar, 90+2’de kendi kalesine attığı şanssız bir golle mutlak bir galibiyeti kaçırdı.

 

Gaziantep Kalyon Stadı’nda oynanan maça her iki takım da kontrollü başlarken, zorlu mücadelede ilk tehlikeli atağı Giresunspor yaptı. 10’uncu dakikada soldan geliştirilen atakta Sergio’nun pasında topla buluşan Diabate, önündeki topu kale içine ortaladı, Doukara’nın yarım volesinde Gaziantep kalecisi Günay, son anda topu kornere çeldi. Ev sahibi ekibin 15’inci dakikada yaptığı ilk önemli atakta Maxsi’nin vuruşunda iyi yer tutan kaleci Okan, tehlikeyi önledi. Gaziantep karşısında iyi bir futbol sergileyen ve gole daha yakın gözüken Giresunspor’un 27’nci dakikada Sankhare ile attığı gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Güzel oyununu sürdüren Çotanaklar, 44’üncü dakikada yakaladığı önemli pozisyonu, günün başarılı ismi Sergio’nun yanlış tercihiyle gole çeviremedi ve böylece ilk 45 dakika golsüz kapandı.

 

Maçın ikinci yarısına daha da iyi başlayan ve rakip alanda sürekli pozisyonlar geliştiren Giresunspor, 50’nci dakikada gole çok yaklaştı, Diabate’nin çaprazdan şutunda kaleci Günay’dan dönen topu Sergio, sol çaprazdan yine kaleye gönderdi, kaleciyi aşan top üst direkten geri döndü. 62’de Diabate’nin kaleciden dönen topuna Doukara iyi vuramadı ve top yine kaleci Günay’da kaldı.

 

Giresunspor aradığı golü 75’inci dakikada buldu. Sol kanattan gelişen atakta Aziz Behich-Diabate verkaçında altı pasın içinde topla buluşan Sergio, ağları havalandırmakta güçlük çekmedi ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Maça verilen 7 dakikalık uzatmanın 2’nci dakikasında soldan yapılan ortada kaleci Okan ile Perez’in birlikte yükseldiği anda Perez’in kafasına çarpan top, Aziz Behich’in çabasına rağmen köşeden ağlara gitti ve skor 1-1 oldu.

 

 

Stat: Kalyon

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Erdinç Sezertam, Mustafa Savranlar

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Djilobodji (Dk. 46 Messaoudi), Tosça, Kitsiou, Caulker, Doğan Erdoğan, Figueiredo (Dk. 73 Kenan Özer), Mendyl, Sagal (Dk. 39 Dicko), Maxim (Dk. 81 Furkan Soyalp), Muhammet Demir,

 

GZT Giresunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Diarra, Perez, Aziz Behich, Flavio, Traore, Sergio (Dk. 83. Emre Taşdemir), Diabate, Sankhare (Dk. 60 Süleymanov), Doukara (Dk. 79 Pelupessy),

 

Goller: Dk. 77 Sergio (GZT Giresunspor), Dk. 90+2 Perez (kendi kalesine) (Gaziantep FK)

Sarı kartlar: Diarra, Perez, Süleymanov (GZT Giresunspor), Figueiredo, Dicko, Mendyl (Gaziantep FK)