Çanakkale Zaferini anlatan “Görmek”ten iki birincilik

Çanakkale Zaferini anlatan “Görmek”ten iki birincilik

Çanakkale Zaferini anlatan “Görmek”ten iki birincilik

 

Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Öğrencisi Esma Akça'nın, Öğretmeni Sinan Koca danışmanlığında hazırladığı, öğrenciler Hakan Güvenç Özyazıcı ve Yusuf Şenlikoğlu'nun rol aldığı "Görmek" isimli kısa film, ülke çapında katıldığı iki ayrı kısa film yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çanakkale’nin Biga Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü temasıyla düzenlenen "Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuş'un Gözünden Çanakkale Zaferi" isimli kısa film yarışmasına katılan ‘Görmek’ adlı film yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Türkiye birincisi seçildi.

 

Yine, ülke genelinden katılımla Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından düzenlenen '10-16 Mayıs'ta Vizyondayız' isimli kısa film yarışmasında jüri tarafından yapılan değerlendirmede, "Görmek" kısa filmin yine Türkiye birinciliğine layık görüldüğünün aktarıldığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’nun da şu görüşlerine yer verildi:

 

“Öğrencimizin bu başarılarından büyük memnuniyet duydum, kendilerini tebrik ederim. Bu tür faaliyetler öğrencilerimizin, akademik kazanımlar ve ders içi çalışmalarının yanında, okul dışı etkinliklere de yönelmelerine imkan sağlıyor. Öğrencilerimizin sanatsal faaliyetlerde bulunmaları, milli, manevi ve kültürel değerlerimizi tanıyıp korumaları, duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla anlatarak toplumla paylaşmaları çok değerli. ‘Görmek’ isimli kısa filmin hazırlanmasında ve yarışmalarda boy göstererek Türkiye derecelerinin kazanılmasında emeği geçen öğrencilerimiz Esra Akça, Hakan Güvenç Özyazıcı ve Yusuf Şenlikoğlu ile danışman öğretmeni Sinan Koca ve Mimar Sinan Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenlerine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”

 

‘Görmek’ isimli kısa filmde; biri görme engelli iki arkadaşın, Çanakkale Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş'un hayatını anlatan filmi izlerken yaşadıkları duygu dolu olayları konu alıyor.