Tamzara Dokuması gelecek nesillere aktarılacak

Tamzara Dokuması gelecek nesillere aktarılacak

Tamzara Dokuması gelecek nesillere aktarılacak

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde coğrafi işaretli Tamzara Dokuması, 2010 yılında başlatılan ilk projeyle birlikte meyvelerini vermeye başladı. Şebinkarahisar'da kadın ellerinde hayat bulan Tamzara Dokuması, 'usta sanatçı'larla gelecek nesillere aktarılacak.

Şebinkarahisar'ın Dokuma sanatçıları artıyor

Şebinkarahisar'ın kültürel anlamda en önemli değerlerinden biri olan tarihi Tamzara Dokuması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ilgili kurullarınca verilen sanatçı belgesi sayısı 5 oldu.

Nazire Kelemci ve Esra Hasarı'nın ardından Sibel Toy'un aldığı 'sanatçı belgesi' ile 3 olan sayı son olarak  Hatice Cağcağ ve Nurgül Kuru ile birlikte 5'e çıktı.

'Sanatçı Tanıtma Kartı' aldılar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, 'Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemlerine ilişkin yönerge' kapsamında katıldıkları Değerlendirme Kurulu'nca başarılı bulunan Hatice Cağcağ ve Nurgül Kuru 'Sanatçı Tanıtma Kartı' almaya hak kazandılar.

TAMZARA DOKUMASINI GELECEK NESİLLERE TAŞINACAK

Dokuma Sanatçıları "Dokuma atölyesi ve kooperatif olarak ilçemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz ve temsil etmeye de devam edeceğiz. Daha önce sanatçı belgesi olan Esra Hasarı hocamıza, Nazire Kelemci hocamıza ve Sibel Toy hocamıza verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederiz. Kültürel değerimiz, mirasımız Dokumamızı her gün geliştirerek, büyüterek ileriki nesillere güvenle aktaracağız" ifadelerini kullandı