FAE ile Olam Progıda işbirliği

FAE ile Olam Progıda işbirliği

FAE ile Olam Progıda işbirliği

 

Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü ile Olam Progıda arasında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolü FAE ile Olam Progıda’nın yapacakları ortak çalışmalarla bölge halkının fındık tarımı konusunda gelişmesine ve bilinçlenmesine katkı sunacak, fındık yetiştiriciliği konusunda eğitim çalışmaları olmak üzere ulusal ve uluslararası projeler yürütülerek, sempozyum, kongre, çalıştay gibi bilimsel etkinlikler düzenlenecek.

 

Olam Progıda Piraziz Fabrika Müdürü Özgür Kadıoğlu ile birlikte işbirliği protokolünü imzalayan Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar, yaptığı açıklamada, “Olam Progıda ülkemizin en büyük fındık ihracatçısı firmalarından biridir. Fındıkta yürüttükleri sürdürülebilir tarım projelerine enstitü uzmanlarımızla teknik destek sağlayacağız. İleride birlikte projeler yürütmeyi de planladık. Kamu-özel sektör işbirliği her alanda olduğu gibi fındık yetiştiriciliğinde de verimli ve kaliteli ürün elde edilmesi, iki tarafın karşılıklı olarak birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden faydalanması adına önemli ve olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır” dedi.

 

Özgür Kadıoğlu da sürdürülebilirlik çalışmalarını işlerinin odak noktasına koyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

 

“Bölgemizde fındığın kalitesinin ve verimin arttırılması için sürdürülebilirlik programlarımıza tüm hızımızla devam ederken, Fındık Araştırma Enstitüsü ile yapacağımız ortak çalışmalar hem bizleri hem de bölgeyi kalkındıracaktır. Bugüne kadar birçok alanda fındığın gelişimi ve doğru şekilde yetiştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürüten Fındık Araştırma Enstitüsü ile işbirliği protokolü imzalayarak fındık sektörüne büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”