Giresunspor penaltıyla güldü

Giresunspor penaltıyla güldü

Giresunspor penaltıyla güldü

 

 

Süper Ligde 13’üncü haftanın maçında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelen GZT Giresunspor, evinde oynadığı mücadeleyi Diabate’nin ikinci yarıdaki penaltı golüyle 1-0 kazanarak, klasmanda bir basamak daha yukarı çıktı ve 16’ncı sıraya yükseldi.

 

Kapalı bir havada oynanan karşılaşmada ilk yarı genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçerken; ev sahibi ekibin 20’nci dakikada soldan Sergio ile geliştirdiği ilk tehlikeli atakta Malatyaspor defansına çarpan top ters taraftan taca çıktı. Konuk ekip Malatyaspor’da 21’inci dakikada sakatlanan Sadık Çiftpınar’ın yerine Philip oyuna girdi. Her iki takımın da olgun bir atak yapamadığı ilk yarının sonlarında Giresunspor’un Suleymanov ile kullandığı frikik atışından da sonuç alınamayınca, devre başladığı gibi golsüz kapandı.

 

Giresunspor ikinci yarıya Doukara’nın yerine Balde’yi alarak başladı. Bu yarıda biraz daha derli-toplu bir oyun sergileyen yeşil-beyazlılar, 57’nci dakikada Malatyaspor defansının hatasından bulduğu pozisyonu, oyuna yeni giren Balde ile değerlendiremedi.

 

Giderek temposu yükselen oyunun 69’uncu dakikasında sağdan gelişen Giresunspor atağında Zeki Yavru’nun kaleye gönderdiği şutta top Malatyaspor defansından Hafez’in koluna çarptı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır 18 içindeki bu pozisyona tereddütsüz penaltı kararı verdi ve atışı kullanan Diabate, şık bir vuruşla Giresunspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

 

Penaltı golüyle yenik duruma düşen Malatyaspor, beraberlik golü için yeşil beyazlı kaleye daha fazla adamla gelmeye başladı ve 78’deki ataklarında Mustafa Eskihellaç ile golü buldu, ancak bu gol VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

 

Konuk ekibin 83’ncü dakikadaki frikik atışında Patrick’in köşeye giden topunu kaleci Okan uzanarak kornere çeldi. Maçın uzatma bölümlerinde bir şutu da üst direğin içinden dönen Malatyaspor, Diabate’nin penaltı golüne karşılık veremeyince, karşılaşma Giresunspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

 

Bu galibiyetle puanını 13’e çıkaran ve klasmanda da bir basamak daha yükselen Giresunspor, ligin 14’ncü hafta maçında İstanbul deplasmanında Beşiktaş ile oynayacak.

 

 

STAT: Çotanak Spor Kompleksi

HAKEMLER: Cüneyt Çakır,  Bahattin Duran, Tarık Ongun

 

GZT GİRESUNSPOR: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Diarra, Perez, Aziz Behich (Dk. 88 Emre Taşdemir), Pelupessy (Dk. 88 Sergen Piçinciol), Flavio, Suleymanov (Dk. 61 Champness), Diabate, Sergio (Dk. 73 Erol Can Akdağ), Doukara (Dk. 46 Balde)

 

ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR: Ertaç Özbir, Semih Kaya, Wallace, Sadık Çiftpınar (Dk. 24 Awuku), Mustafa Eskihallaç, Chouaiar, Aabid, Mallan, Karim Hafez, Adem Büyük, Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 68 Mert Miraç Altıntaş)

 

GOL: Dk. 70 Diabate (P) (GZT Giresunspor )

SARI KARTLAR: Kerim Hafez, Aabid (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor)