Vali Ünlü’den Giresun’un tanıtımına katkı

Vali Ünlü’den Giresun’un tanıtımına katkı

Vali Ünlü’den Giresun’un tanıtımına katkı

 

Giresun Valisi Enver Ünlü, Yenikapı miting alanında düzenlenen "14. Giresun Tanıtım Günleri" etkinliğine katılarak şehrin tanıtımına katkıda bulundu.

 

Vali Ünlü, burada yaptığı konuşmada, yeşil ve mavinin gün boyunca birbirini kucakladığı, her köşesi ayrı güzelliklerle dolu Giresun’un tanıtımı için bu tür etkinliklerin oldukça önemli olduğunu belirterek, “Karadeniz gibi ufku geniş, kaleleri gibi başı dik, fındığın başkenti, kirazın anavatanı, tarih, doğa, kültür ve lezzet şehri Giresun’umuz, asırlar içinde çeşitli kavimlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış, antik çağlarlardan modern zamanlara kadar üzerinde var olmuş tüm uygarlıkların izlerini taşımıştır. Bu sebeple; hem bulunduğu konumu, hem de ticari hayatın önemi sebebiyle hep bir cazibe merkezi olmuştur” dedi.

 

Giresun’un gerek coğrafyası, gerek tarihi ile ülkenin ve bölgenin en önemli şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Ünlü, şöyle konuştu:

 

“Şehrimiz; Gedikkaya’mızın hayranlıkla izlediği kalesiyle, 4 bin yıllık geçmişiyle Herkül’ün Altın Postu aramak için geldiği Giresun Adası’yla, tamzara dokumasıyla, fındığıyla, kirazıyla, gezerken sizi geçmişe götüren Zeytinlik semtindeki konaklarıyla, ‘Gidemediğin Yer Senin Değildir’ diyerek yaptırdığı, dönemin Valisi Halil Rıfat Paşanın kendi adını taşıyan tüneliyle, Behramşah Camisiyle, tarihimizin adeta ikinci Çanakkale’si sayılan Harşit Savunmasıyla, kısacası dağı ve taşıyla kadim bir kültürü yansıtmaya devam etmektedir.

 

Yeşilin ve mavinin birbirini kucakladığı, her köşesi ayrı güzelliklerle dolu bir şehirdir Giresun. Her renk tonunu görebileceğiniz yaylalarıyla, plajlarıyla, tarihi zenginliğiyle, doğa harikası Kuzalan Şelalesi ve Mavi Gölüyle, Göksu travertenleriyle, tabiat parklarıyla, türkülere konu olan konaklarıyla, muhteşem lezzetleri barındıran mutfağıyla, misafirperverliğiyle, birçok güzelliği aynı anda misafirlerine sunabilen eşsiz şehirlerden biridir.

 

Giresun’umuz huzur ve güven veren insanıyla ülkemizin ve dünyanın her yerinden öğrencilerimize de ev sahipliği yapmanın gururunu taşımaktadır. Temelleri 1960’lara dayanan köklü eğitim kurumları ve her geçen gün büyüyen üniversitesi ile aynı zamanda bir eğitim ve kültür şehridir. Geçmişten günümüze Giresun halkı eğitime hep değer vermiştir.”

 

Vali Ünlü, konuşmasında fındığa da değinerek, “Fındık bizim memleketimizde sadece vitamin değeri yüksek, kaliteli bir yemiş değildir. Umuttur, birliktir, emektir, kardeşliktir, güçtür, ocaktır fındık. Evleneceklere düğündür fındık; borçluların, dara düşenin, hastası olanın kurtarıcısıdır. Binlerce yıllık atadan, deden gelen değerlerin yeni nesile aktarılmasıdır. Giresun’da fındığın yolunu gözlemek, aylarca takip etmek, emek vermek başlı başına bir iştir aslında. Bizim dünyamız olan Giresun fındığımızı ülkemizde ve dünyada hak ettiği değere taşımak, tanıtımını yapmak, daha geniş pazar ağları oluşturmak için çaba göstermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Vali Ünlü, konuşmasının ardından ziyaretçilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

Tarih, doğa, kültür, lezzet, spor ve turizm şehri Giresun’u tanıtmak ve Giresunluların memleket hasretini gidermek için düzenlenen ve Giresun esintilerinin yer aldığı etkinliğe ilgi oldukça yoğundu.