Belediye otopark sorununa çözüm bulamıyor

Belediye otopark sorununa çözüm bulamıyor

Tirebolu Belediyesi’nin en önemli sorunlarından birisi olan otopark konusu bu zamana kadar çözüme kavuşturulamadığı için, özellikle Cuma günleri ilçede şehiriçi trafiği adeta Arap saçına dönüyor. İlçedeki semt pazarına çevre ilçelerden ve köylerden araçlarıyla alış veriş yapmaya gelen araç sahipleri,  şehir merkezinde belirli bir otopark yeri gösterilmediğinden dolayı, öncelikle sahil yolu kenarlarını ve ana sokaklardaki cepleri park yeri haline çeviriyorlar. Buraları dolduran araçlar, ilçe merkezinde başka park yeri bulamadıklarını için balıkçı barınağına ait kayık iskelesini otopark olarak kullanmak durumunda kalıyorlar.

İlçedeki balıkçıların bu durumdan şikayetçi oldukları gözlenirken; iskeleye demirleyen ya da karaya çekilen kayıklar, motorlu araçlarla aynı alanı kullanmak zorunda bırakılıyorlar. İlçede otopark sorununun çözümlenememesi yüzünden esnafların da büyük sıkıntı çektikleri ifade ediliyor.

İlçedeki tüm yol kenarlarını ve şehir içindeki cepleri dolduran araçların ilginç görüntüsü, Tirebolu’daki otopark sıkıntısını açıkça ortaya çıkarıyor. İlçedeki esnaflar ve vatandaşlar, otopark sorununun bir an önce Tirebolu Belediyesi tarafından çözümlenmesi için ilgili ve yetkili mercilerden gerekli hamlenin yapılmasını bekliyor ve istiyorlar.