Yılmaz: Giresunlular kültür ve sanattan mahrum bırakıldı

Yılmaz: Giresunlular kültür ve  sanattan mahrum bırakıldı

Yılmaz: Giresunlular kültür ve

sanattan mahrum bırakıldı

 

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, büyük ölçekte konser ve tiyatro salonu olmaması nedeniyle Giresunluların 11 yıldır kültür sanat faaliyetlerinden mahrum bırakıldığını belirtti.

 

Yılmaz, İl Genel Meclisinin mart ayı toplantıları öncesinde gündem dışı söz alarak kültür sitesi konusuna değindi.

 

Giresun’daki sosyal ve kültürel yaşamın, bugün gösteri sanatları etkinlikleri açısından açlık çektiğini ifade eden Yılmaz, “Sokakbaşı’nda uzun yıllar hizmet veren kültür sitesinin, İl Özel İdaremize ait iken 2012 yılında yıkılması olmuştur.11 yıldır büyük gösteriler için salonsuz ve sahnesiz kalan halkımız kültür-sanat yoksulu haline gelmiştir” dedi.

 

Yılmaz, 11 yıldır uygun bir alana oturtulamayan kültür merkezi projesinin Millet İttifakının yaşama geçireceği en önemli projelerden birisi olacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

 

“Giresun’umuz övünç duyduğumuz, tıpkı kültür sanat tarihimizdeki gibi, o canlı günlerine geri döndürülecektir. Bugüne kadar kültür merkezi projesi için, meslek odaları, dernekler, akademik çevreler tarafından önerilen, siyasi parti olarak bizim de uygun gördüğümüz yerler, eski SSK Hastanesi yeri, millet bahçesinin bir bölümü, son olarak da, Gedikkaya mahallesinde şimdi kurumumuza ait olan satışa çıkardığımız hastane yeridir.

 

Ancak proje yeri değişikliği gerçekten bu işin gerçekleşmesini daha uzun yıllara taşıyacaksa, ikinci bir alternatif seçeneği İl Genel Meclisi CHP Grubunun önerisi olarak Giresun kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bu önerimiz de, projenin planlamasına gelecekte çevre alanı olarak mevcut Atatürk Lisesinin de dahil edilmesidir. Tabi ki Atatürk Lisesine daha uygun ve geniş bir okul yerleşkesi kurmak kaydıyla.”