Sema Ünlü depremzede kadınlarla buluştu

Sema Ünlü depremzede kadınlarla buluştu

Sema Ünlü depremzede kadınlarla buluştu

 

Giresun Valisi Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle depremzede kadınlarla bir araya geldi.

 

Deprem bölgesindeki illerden gelerek Giresun Uygulama Oteli’nde misafir edilen depremzede kadınlarla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce organize edilen kahvaltı programına; Sema Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım’ın eşi Sıdıka Yıldırım, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun eşi Meryem Şenlikoğlu, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu’nun eşi Nurten Sinanoğlu, Vali Yardımcısı Muhammed Çiftci’nin eşi Safiye Çiftci, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Özgür Özer’in eşi Elif Özgür, Keşap Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyas’ın eşi Fatma Zehra Erciyas ile misafirler katıldı.

 

Deprem bölgesinde meydana gelen felaket sonrası, kadınların psikolojik-sosyal durumlarını desteklemek ve günlerini kutlamak amacıyla düzenlenen programda konuşan Sema Ünlü, “Kahramanmaraş merkezli ve toplamda 10 ilimizi etkileyen bu büyük deprem sebebiyle 7’den 70’e milletçe el ele vererek yaraların hızla sarılması için kenetlendik. Aile ve toplumun mihenk taşı konumundaki kadınlar olarak; bize ihtiyaç duyulan her zamanda olduğu gibi bugünlerde de çok önemli fedakârlıklar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Şüphesiz Nene Hatun’dan, Kara Fatma’dan, Şerife Bacı’dan ve ecdat olan nice isimsiz kahraman Anadolu kadınından, tarihimizden, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle; gayret, sabır, dayanışma ve seferberlik ruhu içinde bu süreci ferasetle daha da güçlenerek atlatacağız” dedi.

 

Ünlü, devletin tüm imkanlarıyla afetin ilk anından beri depremzedelerle birlikte olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

 

“Bir yandan afet sonrası yürütülen normalleşme faaliyetlerine katkı sağlarken diğer yandan da kadınlarımızın hayatın tüm alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak çalışmaları da ortak sorumluluk duygusuyla takip ediyoruz. Kadına şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle akıl, vicdan ve izan sahibi hiçbir erkeğin bu konuda farklı bir yaklaşım sergilemesine asla müsaade etmediğimizi, her türlü ayrımcılık ve şiddetle mücadelemizi azami seviyede sürdüğümüzü de gururla paylaşmak istiyorum. Toplumsal hayatın temel direği olan tek bir kadının bile bu konuda mağdur olmasına göz yumamayız. Bu kapsamda devlet-millet iş birliğiyle her geçen gün çok daha iyi bir noktaya geleceğiz.”

 

Program Naciye Erkul İnanç’ın hazırladığı masal dinletisi ile devam etti. İnanç, masal dinletisinde bir nebze de olsa afetzede kadınların yüzünü güldürmeyi başardı.

 

Ünlü, depremzede vatandaşlarla da tek tek ilgilenerek, onlarla sohbet edip, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Çocuklarla ve yaşlılarla da yakından ilgilenen Ünlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla depremzede kadınlara çeşitli hediyeler verdi.