Tığlı’dan GES tepkisi Son lokmaya göz dikildi

Tığlı’dan GES tepkisi  Son lokmaya göz dikildi

Tığlı’dan GES tepkisi

Son lokmaya göz dikildi

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı,

“Gelire Endeksli Devlet İçi Borçlanma Senedi (GES)” ile ilgili, “Döviz artışlarına çare olamayacaktır. Bu sistem de aynı Kur Korumalı Mevduat Sistemi gibi vatandaşın sofrasındaki son lokmayı, cebindeki son kuruşu Hazineye aktarıp, AKP yandaşlarına ve zenginine dağıtacaktır” dedi.

 

Tığlı, yürürlüğe giren “Gelire Endeksli Devlet İçi Borçlanma Senedi (GES)” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

“21 Aralık 2021 tarihinde yürürlüğe giren ancak ekonomi, iktisat ve para politikalarıyla hiç alakası olmayan ‘Kur Korumalı Mevduat Sistemi (KKMS)’ bugüne kadar AKP yandaşlarına ve sermaye sevicilere 150-160 milyar lira para kazandırmıştır. Her fırsatta faize karşıyım diyerek hariçten gazel okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş para kazanmaya ve kazandırmaya gelince devletin hazinesini boşaltmaktan ve vatandaşı borçlandırmaktan çekinmiyor” iddiasında bulunan Tığlı, şunları belirtti:

 

“Her fırsatta ekonominin büyüdüğünü, memleketi parlak günlerin beklediğini söyleyen Erdoğan, KKMS ve GES getirileri için faiz dememek için her türlü cambazlığı yapıyor. KKMS’de GES’de çok açık bir şekilde faiz getirisi olan bir kazançtır. Dolayısıyla Erdoğan faize falan karşı değildir. Hatta faizi çok sever ve etrafındakilere faiz dolu para kazandırır.

 

“Eğer bir ülkede ekonomi ve iktisat politikalarından kaynaklı zengin daha çok zengin, fakir daha çok fakir oluyorsa ya o ülke kendisini ekonomist zanneden bir cumhurbaşkanı ya da ilk seçimde gideceğini anlayıp sermaye transferine öncülük eden bir cumhurbaşkanı. Her ne olursa olsun GES ile yeni bir döneme daha girilmiştir. Bu sistemde başarılı olamayacak ve 3-5 ay içinde yeni bir paket daha açıklanacaktır.”