Erasmus+ kapsamında eğitimde dijitalleşme kursu

Erasmus+ kapsamında eğitimde dijitalleşme kursu

Erasmus+ kapsamında eğitimde dijitalleşme kursu

 

Giresunlu öğretmenler Erasmus+ ile Prag’da eğitimde dijitalleşme kursuna katıldı.

 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Erasmus+ Akreditasyon projesi kapsamında 2021-2027 dönemi için okul eğitimi ve yetişkin eğitimi olmak üzere iki alanda akredite olmasının ardından 2021 yılında başlayan proje hareketliliklerinin, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde de devam ettiği bildirildi.

 

Müdürlükten yapılan açıklamada, Erasmus+ Okul Eğitimi alanında "Öğretmenlerin kendilerini geliştirmelerine, öğrencilerini geliştirmelerine, yeni öğretim yöntem ve tekniklerini bilmelerine, teknolojik yenilikleri takip etmelerine ve tüm bu becerilerini derslerinde kullanabilmelerine destek olmak" amacıyla il genelindeki okullardan 10 öğretmenin, Çekya'nın Prag şehrinde düzenlenen eğitimde dijitalleşme kurslarına katıldığı belirtildi.

 

"Going Digital In An Inovatine Classroom" isimli kurs faaliyetinin, Prag'daki EDUCAnet isimli kurumda gerçekleştirildiğinin aktarıldığı açıklamada, “Kurs süresince öğretmenlerimiz, yapay zeka, LEGO Education SPIKE isimli kodlama programı ve web araçlarının kullanımı konularını kapsayan farklı uygulamalara katılmışlardır. Çalışmalarda fiili olarak yer alan öğretmenlerimiz, dijitalleşmeyle gelişen yeni öğretim yöntem ve teknikleri konusunda bilgi ve beceriler kazanmışlardır” bilgisi verildi.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, akreditasyon çalışmalarının amaçları doğrultusunda proje çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

 

Bu sayede hareketliliklere katılan öğretmenlerin farklı ülkeleri ziyaret ederek elde ettiği birikim ve deneyimlerin, mesleki ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Tosunoğlu, “Öğretmenlerimiz hızla gelişen teknolojiyle eğitim öğretimdeki farklı dijitalleşme uygulamalarını görerek tecrübe etmeleri, sonrasında kazandıkları bilgi ve deneyimlerinin eğitim-öğretim sürecine yansıması ilimizde var olan eğitim kalitesinin gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

 

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ PRAG'DA İŞ BAŞI GÖZLEM FAALİYETİNE KATILDI

 

Öte yandan Erasmus+ Yetişkin Eğitimi alanında "Kursiyerlerin istihdamına yönelik gelir getirici kurslar açmak ve kursiyerlerin girişimcilik becerisini artırmak" amacıyla da il genelindeki halk eğitimi merkezlerinden 8 öğretmen ile usta öğreticinin aynı dönem içinde Prag'da işbaşı gözlem faaliyetine katıldığı kaydedildi.

 

Erasmus+ projesi işbaşı gözlem faaliyetlerinin  Prag şehrindeki BEAN isimli kurumda gerçekleştirildiğini ve faaliyetler boyunca halk eğitimi öğretmen ve usta öğreticilerin kurum ziyaretleri yaparak yerinde gözlemlerde bulunduklarını belirten Tosunoğlu, şu bilgileri aktardı:

 

"Akreditasyon çalışmalarımızın amaçları doğrultusunda hareketliliklere katılan öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin, mesleki gelişiminin örgün ve yaygın eğitim süreçlerine yansıması eğitim kalitesinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen AR-GE birimimiz başta olmak üzere hareketlilik süreci ve sonrasında ilimizdeki çalışmalara katılım sağlayan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyoruz.”