Çakırmelikoğlu’ndan ‘KDV iadesi’ talebi

Çakırmelikoğlu’ndan ‘KDV iadesi’ talebi

Çakırmelikoğlu’ndan ‘KDV iadesi’ talebi

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, KDV iadelerinin bir sonraki yıl beklenmeden yapılmasını talep etti.

 

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, temel gıda maddeleri başta olmak üzere birçok mal ve hizmetin KDV oranında indirime gidilmesinin olumlu bir çalışma olduğunu ancak devamında mükelleflerin KDV devir sorunuyla karışılacağını belirtti.

 

“KDV oran indirimi, satılan ürünün KDV’si indirilen, fakat girdi KDV’leri düşürülmeyen mükelleflerde devir KDV sorunu yaratmaktadır” diyen Çakırmelikoğlu, “Perakende satışı üzerinden hesaplanan KDV’lerin indirilmesi nedeniyle devamlı olarak devir KDV sorunu ile karşı karşıya bulunan işletmeler, yıl beklemeden KDV iadesini talep etmektedirler” dedi.

 

KDV iadelerinin yıl içinde ödenmesini talep eden Çakırmelikoğlu, “KDV oranı indirilen mal ve hizmetler nedeniyle yüklenilip indirim konusu yapılamayan KDV’lerin, cari yılda da mükelleflere nakden iade olanağı verilmelidir. KDV oranı indirilen mal ve hizmetlerle ilgili nakit KDV iadeleri, bir sonraki yıl beklenmeden, teslim ve hizmet işlemlerinin gerçekleştiği cari yılda da aylık vergilendirme dönemleri itibariyle yapılmalıdır” diye konuştu.