Yılmaz: Tirebolu Torul Karayolu animasyonda kaldı

Yılmaz: Tirebolu Torul Karayolu animasyonda kaldı

Yılmaz: Tirebolu Torul Karayolu animasyonda kaldı

 

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, il olarak hala komşu illere muhtaç olunduğunu, 2023 yılında hayata geçirilecek projelerle bu muhtaçlığın biraz olsun aza indirgenmesini temenni ettiğini söyledi.

 

Yılmaz, il genel meclisinin ocak ayı toplantıları öncesinde gündem dışı söz alarak, Giresun’un devam eden sorunlarına değindi.

 

Giresun’un 20 yıl önce Doğu Karadeniz Bölgesinde istihdam açısından bir çekim merkezi olduğunu hatırlatan Yılmaz, “SEKA kağıt fabrikası başta olmak üzere, fabrikalarımızda sadece Giresunlular değil, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin gibi daha pek çok ilden işçiler ve memurlar istihdam edilirdi. Bugün o insanların pek çoğu Giresun SEKA emeklisi olarak yaşıyorlar. Yani bugün muhtaç olduğumuz komşu iller, o yıllarda bize muhtaçtılar. Trabzon, Ordu ya da Samsun’a muhtaç olduğumuz belli başlı alanları ve konuları sizinle paylaşmak, aynı zamanda bazı noktaları tekrar anımsatmak isterim” diye konuştu.

 

Yılmaz, konuşmasında şu konuları ön plana çıkardı:

 

Giresun’un bağlı ve muhtaç olduğu Karayolu ve DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü meselesini, daha öncede pek çok kez bu mecliste konu etmiştik. Bu bölge müdürlükleri kapatılmalı ve güçlendirilmiş il müdürlükleri kurulmalıdır demiştik. Bölge müdürlüklerine takılan,  sonuçlandırılmayan önemli proje örneklerimiz ise hepinizin bildiği gibi devam ediyor.         

 

2015 yılından beri adı anılmayan, Karayolları Bölge Müdürlüğünün tozlu raflarında olduğunu bildiğimiz “Tirebolu-Torul Karayolu iyileştirme Projesi” 86 kilometre Proje Çizim ihalesi yapılalı 7 yılı geçti. Merak eden siyasetçiler, proje animasyonunu Youtube’dan izleyebilirler.

 

Yine çok önemli bir diğer karayolu projemiz, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar-Sivas yolundaki “Pınarlar Tüneli” ve biran önce tamamlanması gereken “Eğribel Tüneli” ve yolun tamamının bitirilmesi. Ayrıca Batlama yolunun tamamlanması.

 

Bir diğer en önemli projemiz olan “Güney Çevre Yolu Projesi”nin akıbetini de merakla bekliyoruz.

 

Trabzon DSİ’ye muhtaç olduğumuz en önemli proje ise, AKP’den önce adı “Annakkaya”, AKP döneminde 10 yıl önce ”İkisu HES Tesisi ve İçmesuyu Projesi” olarak lansmana çıkarılan ancak bizim yıllarca içme suyunun HES’i gizlemek için kullanıldığını, bunun sadece HES olduğunu söyleyerek itiraz ettiğimiz ve sonradan lisansı iptal edilen bu projenin, şimdilerde ismi değiştirilerek “Giresun İçme Suyu Projesi” olarak Giresun Belediyesi tarafından sahiplenildiğini görüyoruz. DSİ Trabzon Bölgenin, sürekli adını değiştirmenin dışında icraatını göremediğimiz bu içme suyu projemizin ucundan, yeni bir HES projesi çıkmaz umarız.

 

Her zaman söyledik. Yine söylüyorum. 20 yıllık AKP iktidarında, DSİ Giresun’da içme suyu konusunda sınıfta kalmıştır.

 

Son günlerde sağlık alanında taze kan temininde de bölge olduğu için Trabzon’a gitmemiz gerektiğini ve üstelik yanımızda 3-4 kan verecek kişi götürmemizin şart olduğunu öğrendik. Bu kadarına da pes dedik doğrusu. Eğer Kızılay’da doktor yok diye halkımız Trabzon yollarına koyuluyorsa derhal ameliyat için acil kan bekleyen hastalarımızın bu yaşamsal kan temini işinin,  eskisi gibi Giresun’dan çözülmesi sağlanmalıdır.     

 

Havayolunda en yakınımızda Ordu ilinden yararlanıyoruz. Ancak uçuşlarına kısıtlama getirilmesi ve direk uçuşların az olması nedeniyle örneğin, geçmişte Kıbrıs direkt uçuşları olmasına rağmen, bu uçuşun bölgede sadece Trabzonlu bakan torpili ile Trabzon Havalimanına sağlanması, bizi bu konuda da Trabzon’a muhtaç etmiştir.

 

Trabzon ve Samsun illerine diğer bir can yakıcı muhtaçlığımızda, özellikle kanser hastalarımızın tanı ve tedavi takibinde zorunlu PET çekimi işidir. Maalesef yıllardır sık sık gündeme getirdiğimiz, Giresun Üniversitesi bünyesinde Kanser Araştırma ve Onkoloji Enstitüsü kurulması önerimiz tam da bunun içindi.”