Kahraman Alparslan şehitliğine kavuşuyor

Kahraman Alparslan şehitliğine kavuşuyor

Kahraman Alparslan şehitliğine kavuşuyor

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun’un yetiştirdiği Kurtuluş Savaşı kahramanlarından 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın, Ankara’nın Haymana ilçesinde yer alan mezarının çevresinin, şehitlik ve tören alanı olarak düzenlenmesine ilişkin projenin ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Öztürk, yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmanın hızlı bir şekilde tamamlanmasının ardından, “Haymana Merkez Şehitlik ve Tören Alanının” açılışının, 30 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilmesinin planlandığını aktardı.

“30 Ağustos Zafer Bayramımızın coşkusunu yaşadığımız, Sakarya Meydan Muharebesinin 100. yılı olan bir günde, 30 Ağustos 2021 tarihinde, ‘Haymana Merkez Şehitlik ve Tören Alanı’nın açılışını inşallah gerçekleştireceğiz” diyen Öztürk, “Şehitlerimizin aziz hatıralarına her zaman sahip çıkacağız, onlar için ne yapsak azdır. Hüseyin Avni Alparslan gibi bir kahramanımız için böyle bir projenin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyorum ve tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı bir kez daha şükranla ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun” ifadesinde bulundu.