Pestil ve köme baklavayı geçti 2023 'Pestil ve Köme' fiyatları!

Pestil ve köme baklavayı geçti 2023 'Pestil ve Köme' fiyatları!

Pestil ve köme baklavayı geçti 2023 'Pestil ve Köme' fiyatları!

Giresun'un iç kesimdeki ilçesi Şebinkarahisar'da geleneksel yöntemlerle yapılan köme, bir diğer adıyla cevizli sucuk, ilçede kurulan fabrikaların da katkısıyla yıllık tonlarca üretiliyor. Her geçen gün artan pestil köme pazarı, ülke genline de yayılırken, yurt dışından da alıcı bulabiliyor. Hem tadıyla hem fiyatıyla baklavayı geride bırakan köme her kesim tarafından tüketiliyor.

Giresun'un doğal güzelliklerle çevrili Şebinkarahisar ilçesi, geleneksel tatlılarıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Fiyatı ise baklavayı geçti.

Gümüşhane'de yetişen ürün olarak bilinse de pestil köme, Giresun'un Şebinkarahisar yöresinde lezzetiyle ön plana çıkmayı başardı.

Şebinkarahisar, Türkiye'nin ve hatta dünyanın dört bir yanından gelen lezzet meraklılarının ilgisini çeken eşsiz bir tatlı olan ve bazı kentlerde sucuklu ceviz olarak bilinen kömenin doğduğu yer olarak tanınıyor.

KÖME DÜKKANLARI ARTIYOR

Bayatlamayan ekmeğin, Şebin Cevizinin, hakiki karadutun ana vatanı olan Şebinkarahisar, son 20 yılda ilçede adeta pazar oluşturmuş durumda.

İlçe ekonomisine de önemli katkı sunan köme dükkanları, her geçen gün kendini geliştirerek ürün kalitesini de artırmayı sürdürüyor.

Yapımı oldukça zahmetli olan bu özel tatlı, dünyanın dört bir yanındaki gurme gezginlerin ve lezzet meraklılarının damaklarını cezbetmek için yeterince çekici.

için il dışına da gönderilebilen köme, yurt dışında da tüketilebiliyor. Yerel ekonomiye katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda büyük bir üne de sahip oluyor.

4 ÇEŞİTTE 15 FARKLI DAMAK LEZZETİ

ilçede, yüzlerce yıldır yetiştirilen beyaz dut kullanılarak yapılan pekmez, ardından Giresun kalite fındıklarla içine konulan fındık ezmesi ile "muska", "sarma", "atom" "ballı köme"nin de bulunduğu 15 farklı çeşit pestil ve köme tüketicilere sunuluyor.

TARİHİ ŞEHİR, DOĞAL ÜRÜN

Şebinkarahisar'ın bu özel lezzetlerini denemek ve satın almak için gelen turistler, aynı zamanda ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini de keşfetme fırsatı buluyorlar. Bu da ilçenin turizm potansiyelini artırarak, pestil ve köme üretiminin sadece yerel ekonomiye değil, aynı zamanda turizm sektörüne de katkı sağladığını gösteriyor. Şebinkarahisar, bu geleneksel tatlılarıyla hem kültürel hem de ekonomik açıdan büyük bir öneme sahip, ve bu tatlar dünya genelinde tanınırlık kazanmaya devam ediyor.

GÜNCEL PESTİL KÖME FİYATI?

Baklava şu günlerde kilosu 180 liradan satılırken, köme gurubundaki sarma, nuska, ballı pestil, köme (sucuklu ceviz) günce fiyatı 200 liradan satılıyor.