Yenikapı'da Giresun Günleri başlıyor

Yenikapı'da Giresun Günleri başlıyor

Giresunlular'ın bir araya geldiği ve kültürünün tanıtıldığı en büyük organizasyonla ilgili bilgi veren Federasyon Genel Başkanı Mehmet Kuğu, tüm hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

Giresunlular'ın en büyük organizasyonu olduğuna dikkat çeken Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu, "Giresun Günleri, bugüne kadar Giresunlular'ın bir araya geldiği ve yöre kültürünün tanıtıldığı en büyük organizasyonlardan biridir. Her yıl bir öncekinden daha çok katılımın gerçekleştiği Giresun Günleri artık Feshane'ye sığmaz olmuştur. Feshane'de adeta efsaneye dönüşen Giresun Günleri'ni Yenikapı'daki miting alanına taşıyoruz. Gerek katılımın yüksek olması gerekse Büyükşehir'in kararıyla Giresun Günleri'ni, Yenikapı'da miting alanında 25 Ekim - 28 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Giresun Günleri bugüne kadar yaptığı projelerle örnek olmuştur. Yine diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olacak bir etkinliğe hazırlanıyoruz" dedi.

Açıklamalarına devam eden başkan Kuğu, Ekim ayının son haftasına İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gün verdiğini, Yenikapı Giresun Günlerinin 25-28 Ekim 2018 Tarihleri arasında Yenikapı etkinlik alanında yapılacağını söyledi. Kongre süreci ve Giresun’da 82 Yaşında güvenlik güçlerinin müdahalesi ile vefat eden Yusuf Topal için olayın duyulmasından itibaren gerekli mercilerle görüşmeler yapılarak olaya müdahil olunduğunu söyleyen başkan Kuğu, Beykoz Giresun Park ve gündem ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.