Çoruh EDAŞ’tan enerji yatırımı

Çoruh EDAŞ’tan enerji yatırımı

Çoruh EDAŞ’tan enerji yatırımı

Tirebolu’nun Kovanpınar Köyü’nde elektrik şebekesi yenileme çalışmasına başlayan Çoruh EDAŞ, artan enerji ihtiyacına cevap vermek amacıyla bir yatırım daha gerçekleştirecek.

İlçenin Kovanpınar Köyü’ndeki elektrik şebekesi yenileme çalışmalarını gündemine alan Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü, fizibilite ve projelendirme işlemleri sonrasında çalışmalarına başladı. Yılsonuna kadar tamamlanması öngörülen çalışmalar kapsamında; Tirebolu İlçesi Kovanpınar Köyü’nün ekonomik ömrünü dolduran elektrik şebekesi yenilenerek gerilim düşümü yaşanılan bölgelere iki adet ilave trafo tesis edilmesi akabinde abonelerin gerilim düşüklüğünden kaynaklı elektrik kesintileri en az seviyeye indirilecek.

Yenileme ve kapasite artış çalışmalarında artan talebe göre ihtiyaca cevap vermeyen ve şehir estetiğini olumsuz etkileyen hatlara öncelik verilerek çalışmalarına devam ettiğini açıklayan Çoruh EDAŞ, yapılan çalışmalar çerçevesinde aydınlatmalarda da yenileme yaparak Kovanpınar Köyü’nde modern bir görüntüye imza atacak.