Turkovac aşısı Giresun’da

Turkovac aşısı Giresun’da

Turkovac aşısı Giresun’da

 

Giresun’da Turkovac aşısı uygulanmaya başlanıldı. Turkovac aşısı olmak isteyen vatandaşlar MHRS, 182 ve e-Nabız'dan randevu alarak Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşılarını olabilecekler.

 

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, yerli aşı Turkovac'ın Giresun’da da uygulanmaya başlanıldığını bildirdi.

 

Bulut yaptığı açıklamada, “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile ilgili mücadele kapsamında Türk bilim insanları tarafından geliştirilen yerli inaktif Covid-19 aşısı Turkovac ilimize gelmiştir” dedi.

 

Yerli aşının Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başladığını belirten Bulut, “Her aşı flakonunun içerisinde18 yaş ve üzerindeki kişiler dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz uygulamaktadır. Hatırlatma dozu olarak uygulanması halinde tek doz uygulanması yeterlidir” ifadelerini kullandı.

 

Vatandaşlara çağrıda bulunan Sağlık İl Müdürü Bulut, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), 182 ve e-Nabız'dan randevu alınarak aşının güvenle yaptırılabileceğini kaydetti.