Anne sütü uygulamaları başarılı bulundu

Anne sütü uygulamaları başarılı bulundu

Anne sütü uygulamaları başarılı bulundu

 

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı kapsamında “Bebek Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazandığı bildirildi.

 

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, yürütülen çalışmalar kapsamında, hastaneye ait emzirmeye ilişkin yazılı bir politika hazırlanmış olup, hastaneye başvuran gebe ve annelere bu politika doğrultusunda yaklaşımda bulunularak, bilinçli bir emzirme dönemi geçirmelerinin sağlandığı belirtildi.

 

Hastaneye başvuran gebe ve annelere tıbbi bir neden yoksa bebeklerine ilk 6 ay sadece anne sütü, altıncı aydan 2 yaş ötesine kadar ayına uygun ek gıdalar verilerek anne sütü ile bebeğini beslemelerinin tavsiye edildiğinin aktarıldığı açıklamada, kurumda bebek formüllerinin pazarlanması ile ilgili uluslararası yasanın benimsendiği, anne sütü muadili ürünlerle ilgili reklamlar ve yönlendirmelerin (afiş, broşür, ücretsiz numune dağıtımı) yapılmadığı kaydedildi.

 

WHO ve UNİCEF tarafından önerilen başarılı anne sütü uygulamaları nedeniyle Bebek Dostu Hastane plaketi İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut tarafından hastane başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Yılmaz’a verildiği belirtildi.