Örs: “Üreticiye iktidar da söz verdi”

Örs: “Üreticiye iktidar da söz verdi”

Örs: “Üreticiye iktidar da söz verdi”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “muhalefeti fındık üzerinden popülizm yapmakla suçlayan” Milletvekili Muhammet Balta’ya cevap verdi. İlk günden bugüne fındık konusundaki tavırlarının net olduğunu belirten Örs “Fındığı siyasi malzeme olarak kullanmakla suçlamak son derece talihsiz bir beyan olmuştur” dedi.

“Üzerimizde milletimizin sorumluluğu var” diyen Örs şöyle devam etti: “Bu sorumluluk hiçbir zaman bizim için siyasî malzeme vesilesi olmamıştır. Biz milletin elçisiyiz ve bugün onların desteği ile meclisteyiz. Seçim döneminde ve sonrasında yapmış olduğumuz ziyaretlerde Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun'da üreticinin haklı isyanına şahit olduk. Vatandaşlarımızın ortak kaygısının fındık olduğunu gördük. Meclis kürsüsünde de halkımız ne dediyse onu söyledik, bize seçim bölgemizde ne sorduysa onu sorduk ve ne istediyse onu istedik.”

Örs şunları kaydetti: “Temmuz ayından beri fındık üreticisinin mağduriyetinin giderilmesi, soruna çözüm bulunması yönünde açıklamalar yaptık. Üreticinin kaderi İtalyan firmasının inisiyatifine bırakılmasın dedik. Popülizm mi yaptık? Toprak Mahsulleri Ofisi bir an önce devreye girsin, piyasayı rahatlatıp üreticiye nefes aldırsın dedik. Popülizm mi yaptık? Fındık fiyatı en az 15 lira olsun dedik. Popülizm mi yaptık? Seçim öncesi üreticiye verdiğiniz sözleri yerine getirin dedik. Popülizm mi yaptık?  Fındık milli ve stratejik bir üründür dedik. Popülizm mi yaptık? Üretici perişan, borç batağında; fındık bahçelerinin icraya düştüğünü dile getirdik. Popülizm mi yaptık? Gelin birlikte olalım, sorunu birlikte çözelim ve üreticiye çare olalım dedik. Popülizm mi yaptık?”

Fındık konusunda Adalet ve Kalkınma Partili vekillerin de söz verdiğini ifade eden Örs “Geçmiş dönemde bu sözleri siz vermediniz mi? AK Partili eski ve yeni milletvekilleri, yöneticiler ‘üreticinin yanındayız, mağdur etmeyeceğiz, TMO devreye girmeli, fiyat en 15 lira olmalı’ diyerek vatandaşımızdan oy isteyen siz değil miydiniz? Buna rağmen muhalefeti yani bizleri popülist politika yapmakla ve fındığı siyasî malzeme olarak kullanmakla suçlamak son derece talihsiz bir beyan olmuştur. Biz millet ve memleket için yapılan her hizmeti siyasi ayrım yapmadan destekler ve takdir ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın TMO’nun devreye gireceğini açıklamış olması bizim bugüne kadar ki söylemlerimizin haklılığını ortaya koymuştur. Ne yazık ki geç kalınmıştır. Hasadı ağustos ayında yapılan fındığın fiyatı ekim sonunda açıklanmış, alımlar kasım ayına bırakılmıştır” şeklinde konuştu.