UCİM Giresun temsilciliği özel çocuklara beslenme alışkanlığı eğitimi

UCİM Giresun temsilciliği özel çocuklara beslenme alışkanlığı eğitimi

UCİM Giresun temsilciliği özel çocuklara beslenme alışkanlığı eğitimi

Ucim Giresun Temsilciliği olarak özel çocuklarda beslenme alışkanlığı eğitimi gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada: ’Çocuklarda aşırı veya yetersiz beslenme, özetle dengesiz beslenme, yetişkin hayatlarında önüne geçemeyecekleri hastalıklara kapı aralamaktır.

Beslenme, anne karnından başlayarak insan sağlığının korumasında ve iyileştirilmesinde en önemli faktörlerden biridir.

Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme herkes için, özellikle de çocuklar için gereklidir; çünkü bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürdürülmektedir.

Özellikle hızlı büyüme ve gelişme süreci olan bebeklik, çocukluk döneminde kazanılan doğru beslenme alışkanlıkları bireylerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmelerinin sağlanması açısından da önem kazanmaktadır. Büyüme ve gelişme; beslenme, genetik yapı, cinsiyet, çevresel etmenler, sosyo-ekonomik durum kültür ve gelenekler gibi çeşitli etmenlerin etkisi altındadır.

Büyüme ve gelişme; beslenme, genetik yapı, cinsiyet, çevresel etmenler, sosyo-ekonomik durum kültür ve gelenekler gibi çeşitli etmenlerin etkisi altındadır.

Kalıtsal özellikleri ve çevresel etmenleri kontrol etmemiz, her zaman mümkün olmasa da bilinçli bir beslenme ile daha sağlıklı, mutlu, verimli ve uzun bir yaşama; çocukluktan başlayan doğru beslenme alışkanlıkları kazanarak, adımımızı atabiliriz.’’

Eğitimde Giresun Ucim Önleme Ofisi sorumlusu Gamze Emecen, Ucim İl sorumlusu Avukat Kardelen Durmuş, Ucim Bilim Kurulu Başkanı aynı zamanda Giresun üniversitesi Öğretim üyesi Şule Aksakal ve konuklar hazır bulundu.