Kanser tanısı konan hamile kadına başarılı operasyon

Kanser tanısı konan hamile kadına başarılı operasyon

Kanser tanısı konan hamile kadına başarılı operasyon

 

 

Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde, kanser tanısı konulan hamile kadın, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

 

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, hamileliğinin son döneminde, ileri evre rahim ağzı kanseri tanısı almış olan 29 yasındaki hastaya Total Pelvik Ekzantarasyon cerrahisi yapıldığı belirtildi.

 

Üroloji uzmanı Op. Dr. Burhan Özdemir, Op. Dr. Mehmet Karadayı ve genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Bekir Poyraz tarafından gerçekleştirilen operasyonla ilgili şu açıklama yapıldı:

 

“Ülkemizde  sınırlı  sayıda sağlık merkezinde uygulanabilen Total Pelvik Ekzantarasyon cerrahisi, leğen kemiği içindeki organlarda çok ileri derecede, birden fazla organı tutmuş olan ve uzak metastaz yapmamış olan hastalarda nadiren yapılan karmaşık ameliyatlar bütünüdür. Leğen kemikleri içindeki bütün organlar alınmaktadır.

 

Hastamızın zorlu tedavi sürecinde kıdemli ameliyathane hemşireleri, Üroloji-Cerrahi servisinin ve Cerrahi yoğun bakım servisinin tecrübeli hemşireleri üstün bir hasta bakımı sağladılar.

 

Hayati riski çok yüksek olan genç hastamız sağlıklı bir şekilde küçük çocuklarına kavuştuğu için, Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ailesi olarak çok sevinçliyiz.”