Küresel gazeteciler 3’üncü yılını kutluyor

Küresel gazeteciler 3’üncü yılını kutluyor

Küresel gazeteciler 3’üncü yılını kutluyor

 

58 ülke ve 81 ilde temsilcisi olan uluslararası basın meslek örgütü Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) kuruluşunun 3’üncü yılını kutluyor. Giresun İl Temsilcisi olan Öncü Gazetesi Haber Müdürü Mustafa Demir de KGK Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yapılan açıklamayı paylaştı.

 

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin kuruluş amacı ve misyonuna uygun olarak, Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da ofis açarak ve Türkiye’nin geri kalan 79 ili ile dünyanın 58 ülkesine temsilci  atayarak kısa sürede yerel ve küresel ölçekli yapılanmasını büyük ölçüde gerçekleştirdiğine işaret edilen açıklamada, KGK’nin kısa sürede büyük yol kat ettiğinin altı çizildi.

 

KGK’nin basın meslek örgütü olmanın yanında, önemli bir misyonunun kamu diplomasisi yapmak olduğu vurgulanan yazılı açıklamada, “KGK ülkesel ve yerel ölçekte mesleki sorunların yanı sıra bölgemizde yaşanan sorunlara karşı da duyarlılık gösterdi. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın haklı davası Karabağ’da yaşananların dış kamuoyuna duyurulmasında aktif rol aldık. KGK öncülüğünde Türkiye’deki yabancı gazete, televizyon ve ajans temsilcileri defalarca gruplar halinde bölgeye götürüldü. Bu sayede, Ermenistan’ın bölge insanı ve kültür varlıklarına karşı acımasız tutumunu yerinde gördüler” ifadeleri kullanıldı.

 

TOPLUMSAL SORUNLARA DUYARLILIK

 

Ülkemizde kadına şiddete yönelik farkındalık yaratmak için Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ile işbirliği protokolü imzalandığı kaydedilen açıklamada, “Paydaşı olduğumuz İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı 11’inci Kalkınma Eylem Planı Genelgesi doğrultusunda hazırlanan ve 2030 yılına kadar devam etmesi planlanan projede Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra 27 devlet üniversitesi, barolar, arabuluculuk merkezleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içindeyiz” denildi.