Kanserdeki hızlı artışın nedenleri

Kanserdeki hızlı artışın nedenleri

Kanserdeki hızlı artışın nedenleri

Çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri kanser dünyada ve ülkemizde artmaya devam ediyor. Prof. Dr. Erk, “Uzmanlar, hep sigara, alkol, kötü beslenme, viral hastalıklar ve hareketsizliğin kansere yol açtığını söylüyor ancak kimyasallar, tarım ilaçları, katkı maddeleri ve radyasyon göz ardı ediliyor” ifadelerini kullandı.

Bilimsel araştırmalar, günümüzde sık görülen kanser türlerinin dış faktörlere bağlı olduğunu gösteriyor. Yani soluduğumuz, yiyip içtiğimiz, maruz kaldığımız yapay kimyasal manyetik toksik durumlar bunun en önemli sebepleri arasında yer alıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, kanserdeki artışın görünmeyen nedenlerini şöyle açıkladı:

“Aslında tüm faktörlere bakıldığında kanserdeki artışın şaşırtıcı gelmemesi gerekir. Günlük hayatta yüz binden fazla kimyasalla karşı karşıya kalabileceğimiz gerçeği unutulmamalıdır. Her sene yeni 1500-2000 kimyasal insanların kullanımına sunulmaktadır. Son 30 yılda 70 bin kimyasal madde, 12 bin gıda katkı maddesi, bin tarım kimyasalı ve kozmetik sanayiinde kullanılmak üzere 12 bin kimyasal bileşen kullanıma girmiştir. Tüm bu faktörler bir arada değerlendirildiğinde kanserdeki artış kesinlikle şaşırtıcı değildir.