Vali Ünlü: Nefesimizi tutup bir canın kurtarılması için dua ediyoruz

Vali Ünlü: Nefesimizi tutup bir canın kurtarılması için dua ediyoruz

Vali Ünlü: Nefesimizi tutup bir canın kurtarılması için dua ediyoruz

 

Giresun Valisi Enver Ünlü, “Duyulan her ses, enkaz altından alınan her nefes ya da arama kurtarma ekiplerinin sessiz olun uyarısı verip jeneratörler ile iş makinaları sustuğunda hepimiz yüreğimizi tutup, nefesimizi tutup, heyecandan bir canın daha kurtarılması için dua ediyoruz” dedi.

 

Vali Enver Ünlü başkanlığında, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

 

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Giresun Belediye Başkanvekili Hasan Yılmaz, vali yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Davut Sinanoğlu ile kurum amirleri ve yetkililerin katıldığı toplantının açılışında konuşan Vali Ünlü, “Hepimiz bölgedeki durumun ciddiyetini basın ve yayın organlarından takip ediyoruz. Ne kadar büyük bir afetle karşı karşıya olduğumuz aşikâr. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza ve enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Bir an önce kurtarılmalarını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Ünlü, 55-60 bin civarında kurtarma ekibinin görev yaptığını, Giresun Belediyesi, Yağlıdere Belediyesi ve Bulancak Belediyesinin de bölgeye ekip gönderdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

 

“Arkadaşlarımız paylaşıyor; bugün Giresun Belediyemiz kurtarma faaliyetinde sağ olarak enkazdan kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı çıkardı. Yine Adıyaman'da Yağlıdere Belediyemiz sağ olarak vatandaşlarımızı enkazdan kurtardı. Bunlar bizim üzüntümüzü bir nebze hafifletiyor.

 

Duyulan her ses, enkaz altından alınan her nefes ya da arama kurtarma ekiplerinin sessiz olun uyarısı verip jeneratörler ile iş makinaları sustuğunda hepimiz yüreğimizi tutup, nefesimizi tutup, heyecandan bir canın daha kurtarılması için dua ediyoruz. Yine dua edeceğiz, dualarımızı onlara göndereceğiz. Onlarla yakın dayanışma içerisindeyiz. Burada olmak daha zor ama bütün imkân ve kabiliyetlerimizle tüm kalbimizle her şeyimizle onların yanındayız.”

 

Toplantıda Giresun’dan deprem bölgesine giden araç, gereç, personel, gıda, giyim ve diğer yaşam malzemelerinin yerlerine ulaşıp ulaşmadığı, yeni ihtiyaç duyulan veya ihtiyaç kalmayan malzemeler ile araç gereçlerin neler olduğu, deprem bölgesine ulaşım ve yol durumları ile barınma sorunu olup da Giresun’a gelmek isteyen depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli tespitlerin yapılması ve koordinasyonun sağlanması konuları görüşüldü.

 

Toplantı Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu’nun sunumu ile başlayıp kurum yetkililerinin ilk andan itibaren yaptıkları çalışmaları ve bundan sonraki süreçte neler yapacaklarını aktarmalarıyla devam etti.