Koronavirüs tedbirlerine denetim

Koronavirüs tedbirlerine denetim

Koronavirüs tedbirlerine denetim

 

İçişleri Bakanlığı’nın, yeni normalleşme kapsamında yurt genelinde başlattığı “Dinamik Denetim Süreci”, Tirebolu’da da hızlı bir tempoda sürüyor.

 

Valilik kanalıyla Kaymakamlıklara gönderilen ilgili genelgenin ardından Tirebolu’da yetkililer nezaretinde sürdürülen denetimlere, kolluk kuvvetlerinin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri de destek veriyor. Her yerde olduğu gibi, ilçede de bu denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceği ifade edilirken, denetim elemanı sayısı da arttırılıyor. Ayrıca, denetimlerde şehir içi mobeselerden de istifade ediliyor.

 

Tirebolu’da Dinamik Denetim Süreci kapsamında, tüm vatandaşların yanı sıra bakkal ve kasaplarla çarşı-pazar esnafı da denetlenirken; herkesin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymaları isteniyor.

 

Alınan kural ve tedbirlere uymanın her zamankinden daha önemli olduğuna dikkat çeken yetkililer, ilçedeki tüm vatandaşları Kovit-19 ile mücadeleye destek vermeye davet ettiklerini yineleyerek, “Test sayımıza ve pozitif vaka sayılarımıza baktığımızda, çok şükür yükseliş yok. Son günlerde vaka sayılarımız yapay bir seyir izliyor. Bundan sonra inşallah tedbirleri sıklaştırarak yukarıya doğru değil, aşağıya doğru seyir bekliyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte başaracağız” dediler.