Gurbetçiler yaptırdıkları camiye imam istiyor

Gurbetçiler yaptırdıkları camiye imam istiyor

Gurbetçiler yaptırdıkları camiye imam istiyor

 

Burlington Türk Toplumu Başkanı Giresunlu Öztürk Yılmaz, “Amerika’da yasayan gurbetçiler olarak dininizi ve kültürümüzü çocuklarımıza aktarmak, Anadolu’nun kültürünü yasamak ve yasatmak adına inşa ettiğimiz camimize din görevlisi atanmasını istiyoruz” dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Amerika’da yasayan Giresunlu, Trabzonlu, Erzurumlu ve Anadolu’nun dört bir tarafından gurbetçilerin el ele vererek, dinlerini ve kültürlerini yasamak ve çocuklarına yasatmak için kendi cabalarıyla 19 milyon lirayı bulan cami ve kültür merkezi inşa ettiklerini belirtti.

 

Hamidiye Cami Yaptırma Derneği Başkanı da olan Yılmaz, camilerine din görevlisi istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

 

Amerika’da yasayan gurbetçiler olarak dininizi ve kültürümüzü çocuklarımıza aktarmak, Anadolu’nun kültürünü yasamak ve yasatmak adına bu çok kullanımlı eseri inşa ettik. Devletimizden hiçbir maddi beklenti içine girmedik, tam aksine devletimiz halkımızdan topladığı vergi paralarını Türkiye’deki kardeşlerimiz veya daha fakir ülkelerde ihtiyacı olanlara kullanmasını daha doğru buluyoruz. Biz bu minvalle devletimizin bizlere manevi desteği olarak camimize din görevlisi atamasını bekliyoruz.”