Çanakkale ruhu yad edildi

Çanakkale ruhu yad edildi

Çanakkale ruhu yad edildi

 

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle, her yerde olduğu gibi, Tirebolu’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan etkinliklere, Dumlupınar İlkokulu Salonunda icra edilen programla devam edildi. Etkinliklerde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Keskin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Öğrencilerin Çanakkale Zaferiyle ilgili şiirlerini okumasını müteakip sinevizyon gösterimi sunuldu. Büyük beğeniyle izlenen gösterimin ardından anılara geçildi ve Çanakkale ruhu bir kez daha yad edildi.

 

Pandemi nedeniyle daha önceki bayram ve özel günlerde ilçedeki okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Gün tarafından ödüller verildi. Bu arada, ilçede ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciler ödüllendirildi. Her iki dalda da birinci olan Kovanpınar Köyü Ortaokulu öğrencileri Ali Efe Sakal ve Melisa Sezgin, ödüllerini Kaymakam Gün’den aldılar. Şiir ve kompozisyonda ilçe birincisi olan Kovanpınarlı öğrencilerin bu başarısı ayakta alkışlandı.